Liikuttava peli Pokémon Go

Pokémon Go peli on hyvä harrastus

Moni School of Gamingin pelikasvattajista ja gamereistä pelaa Pokémon Go -mobiilipeliä. Ja Suomessa pelaajia on yhteensä kymmeniä tuhansia. Pokémon Go on erityisen liikuttava peli! Ei se välttämättä kyyneleitä pelaajan silmiin tuo, mutta jalkoja se laittaa liikkeelle ja kädet heiluu. Yhden pelisession lomassa saattaa melkein kuin huomaamatta kävellä kilometrejä, jopa kymmeniä. Vuosittain Pokémon -pelaajat kävelevät maapallon ympäri yhteensä n. 100 000 kertaa ja pelillä on yli 70 miljoonaa aktiivista pelaajaa.

School of Gamingin pelikasvattajat ja reksi ovat aina kiinnostuneet pelien yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta. Ja Pokémon Go vaikuttaa suoraan ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen positiivisella tavalla. School of Gaming ylläpitääkin Suomen suurinta Pokémon Go -yhteisöä Facebookissa. Siellä meitä on jo 10.000 harrastajaa. Liity mukaan kasvavaan joukkoon! Loppuvuoden aikana järjestämme eri paikkakunnilla kokoontumisia Pokémonien metsästyksen parissa. Ja tiedossa on paljon muutakin siistiä tempausta!

Tässä muutama lisäsyy miksi myös teidän perheessä kannattaa ladata Pokémon Go -mobiiliapplikaatio puhelimeen. (Lataa täältä: Android & iOS)

1. Pokémon Go on koko perheen yhteinen harrastus

Parhaimmillaan pelin pelaaminen tuo perhettä yhteen, lisää yhdessäoloaikaa ja luo kauniita muistoja. Mukaan metsästysreissulle voi ottaa myös perheen koiran, mummin, vaarin ja nuorimmaisen taaperon. Pokémon-retkellä voi keskittyä myös maisemien katseluun ja kukkien haisteluun, mikäli haluaa jättää pelaamisen toisille.

2. Kilometrit karttuu, kunto kasvaa ja jaksaminen lisääntyy

Kävely on parasta lääkettä. Kävely hoitaa monia sairauksia ennaltaehkäisevästi ja kohottaa kuntoa ja näin lisää ihmisten hyvinvointia. Ja Pokémon Go:n pelaaminen on kävelyä! Vaikkei sitä edes huomaa, kun askelmittarin numerot vilistävät ympäriämpäri Pokeja saalistettaessa.

3. Saat uusia ystäviä

School of Gamingin Pokémon Go -yhteisö järjestää yhteisiä Pokémon-metsästysretkiä. Siellä tapaat oman alueesi muita Pokémon -harrastajia. Yhdessä kaatuvat isommatkin monsterit ja matka taittuu yhdessä entistä lennokkaammin askelin. Facebook-ryhmässämme voit järjestää myös omia kokoontumisajoja, pyytää muita pelaajia ystäviksesi pelissä ja mehustella yhteisillä saavutuksilla ja maineteoilla. Kuten kaikki tietää, on uusien ystävien saamisella huimasti positiivisia vaikutuksia yksilön onnellisuuteen ja hyvinvointiin. Yhteisen harrastuksen ympärille voi muodostua elinikäisiä ystävyyssuhteita.

4. Opit uusia asioita

Paikallistuntemus, suunnistustaito ja nuorempien pelaajien omatoimisuus kehittyvät, kun kävellään ympäri kylänraitteja Pokémonien perässä. Samalla saattaa nuori, ja miksei vanhempikin, poke-metsästäjä huomata kuinka kaunis meitä ympäröivä luonto voi ollakaan. Ehkäpä monstereiden sijaan puhelimen tähtäimeen eksyy välillä jokin perinteisempikin otus tästä maailmasta ja ne vangitaan lempeästi kameran avulla omaan galleriaan. Lokki? Varis? Kettu? Jänis? Monellako on lähtenyt tästä spin-off -harrastuksena liikkeelle lintubongaus?

5. Puhut uusille ihmisille ja rohkaistut

Joskus Poke-stopit ja -monsterit saattavat sijaita paikoissa, jotka vaativat kommunikaatiota tämän planeetan kädellisten kanssa. Nuorikin Poke-metsästäjä rohkaistuu, kun joutuu poistamaan tielle tulleita reaalimaailman esteitä traditionaalisin kommunikaatiomenetelmin eli ihan vaan aukaisemalla suunsa ja kysymällä.

Vielä kerran siis; tule mukaan Pokémon Go -yhteisöömme ja hanki itsellesi ja koko perheellesi monipuolisesti hyödyllinen harrastus!

Miksi lapsistamme tulee meitä tyhmempiä?

Ihmisistä on tulossa tyhmempiä. Suomalaisten lasten ja nuorten oppimistulosten syöksykierre on ollut hurjaa. Voiko School of Gamingin reksi tehdä asialle jotain?

Tulevaisuuden koulutus

Tulevaisuuden koulutus tarkoittaa lisääntyvää personointia, ihmisyyden taitojen korostamista ja teknologian jatkuvaa integrointia. Pysymällä ajan tasalla vanhemmat voivat auttaa lapsiaan menestymään muuttuvassa koulutusympäristössä.

Harrastamisen Suomen Mallin kehitysideoita

Reksin kirjoituksen tarkoituksena on kokemukseen perustuen antaa kehitysideoita niin kunnille, kuin ministeriöllekin toiveena ja tavoitteena jatkuvasti kehittyvä harrastamisen malli lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Reksi haastatteli ulkosuomalaisen gamerin äitiä

Reksi laittoi postipöllön matkaan kohti Norjaa ja kyseli jo yli kaksi vuotta School of Gamingissä olleen Anna-gamerin äidin mietteitä.

Mitä tapahtui Annan suomen kielen taidolle Minecraft-harrastuksessa?

"Kun Anna aloitti koulun kuuden vanhana huomasin, että vaikka hän puhuu suomea hyvin, hän ei taivuttanut verbejä ja adjektiiveja oikein ja hänellä oli pienempi sanavarasto suomeksi kuin norjaksi.", Anne-Marie kertoo.

Rahalla menestykseen? Varo tällaisia pelimekanismeja

Maksaisitko enemmän menestyksestä vai yllätyksestä? Haluatko pelien opettavan lapsellesi, että menestykseen löytyy oikotie, kun vain vilauttaa korttia tai latoo käteistä tiskiin?

Ulkosuomalaiset lapset ja suomen kielen taito

Ulkosuomalaiset lapset ja suomen kielen taito ovat vanhemmille haastava yhtälö. Olisiko pelit ratkaisu kielitaidon ylläpitämiseen?

School of Gamingin uusi toimintamalli

School of Gamingin uusi toimintamalli esittelyssä. Mukaan pääsee ilmaiseksi, mutta kaiken hyödyn saa irti lukukausimaksun maksamalla.

Pelileiri verkossa vai kesäleiri skutsissa?

Pelileiri verkossa vai kesäleiri skutsissa? Kinkkinen kysymys! Jos School of Gamingin reksiltä kysytään, niin molempi parempi!

Pelaaminen on lapsen työtä

Pelaaminen on lapsen työtä. Jatkossa School of Gamingin toiminnassa ihmisyyden taidot ovat yhä enemmän keskiössä ja pidämme siitä huolen, että meidän kaikissa digitaalisissa harrastuksissa annetaan tilaa luovuudelle ja leikille.