Minecraftin avaruuskerhossa opitaan tähtitiedettä ja että kuusta ei löydy juustoa

Minecraftin avaruuskerhossa opitaan tähtitiedettä ja että kuusta ei löydy juustoa

Vuoden 2020 syksystä alkaen Soglandian koulurakennuksen välittömässä läheisyydessä sijaitsevan Obsevatorio Ursa Minorin käytävillä on kenkiä kopisuttanut Planetaari-niminen pelikasvattaja eli gedu. Planetaarin verkon ulkopuolella käyttämä nimi on Santeri Manninen ja hänen pitämässään Minecraftin avaruuskerhossa opitaan tähtitiedettä ja että kuusta ei löydy juustoa. Ja paljon muuta! Mutta annetaan Planetaarin itse kertoa lisää.

Tästä pääsee ilmoittautumaan Planetaarin Observatorio Ursa Minor – Minecraftin avaruuskerhoon. Voit osallistua joko kerran viikossa (39€/kk) tai kaksi kertaa viikossa (75€/kk)

Santeri Manninen opettaa Minecraftin avaruuskerhossa tähtitiedettä ja avaruusmatkailua

1. Kuka olet?

Olen Santeri Manninen, 28-vuotias pelikasvattaja, opiskelija sekä avaruusalan sekatyömies Tähtitieteellisessä yhdistyksessä Ursassa. Työskentelen muun muassa planetaarionnäyttäjänä sekä Kaivopuiston tähtitornilla. Lisäksi olen nyt liki vuoden verran pitänyt School of Gamingissa avaruusteemaista Minecraft-iltapäiväkerhoa.

2. Miksi olet pelikasvattajana SOG:lla ja mikä siinä on parasta?

Pelikasvatus on loistavaa tekemistä monestakin eri syystä. Ensinnäkin se on hauskaa! “Maailman hauskin koulu” ei liene juurikaan liioittelua. Toisekseen näen avaruus-Minecraftkerhon pitämisen osana maailmankaikkeuden kansantajuistamisen jatkumoa. Työ on hyvin erilaista kuin esimerkiksi planetaariossa, sillä harvemmin siellä tulee taisteltua Kuusta löytynyttä hirviötä vastaan tai louhittua harvinaisia maa-metalleja omaa avaruusrakettia varten. Parasta on tietenkin loistavat Gamerit!

3. Kerro mitä kerhossasi tehdään?

Pelaamme erilaisia avaruusteemaisia Minecraftin versioita. Samalla pyrin erottelemaan mikä pelin avaruussisällöissä on realistista, mikä taas ei. Monet pienet yksityiskohdat ilahduttavat, kuten painovoiman vaihtuminen eri planeetoilla, toisaalta taas saa muistutella ettei Kuusta oikeasti löydy juustoa, ja toisin kuin kaikki Minecraftissa – avaruudessa kappaleet ovat pyöreitä!

4. Mitä kerhossasi voi oppia?

Kerhossani voi toki oppia samaa kuin muissakin iltapäiväkerhoissa: yhdessä toimimista, ongelmatilanteiden ratkaisua ja niiden puimista, suunnitelmallisuutta sekä luovuutta. Tämän lisäksi kerhossani on mahdollisuus oppia avaruudesta siellä itse seikkailemalla, kyselemällä, pohtimalla ja kuuntelemalla.

5. Miksi kannattaa tulla avaruuskerhoon?

Tekemiseen, luomiseen ja oppimiseen ei ole taivaskaan rajana!

6. Kenelle kerho sopii mielestäsi parhaiten?

Kaikille avaruudesta ja maailmankaikkeudesta kiinnostuneille!

7. Mitä on kerhon tulevaisuuden suunnitelmissa keväälle 2022

Tulemme mahdollisuuksien mukaan päivittämään maailmamme uusimpaan Minecraft-versioon, kunhan siihen löytyy sopivaa avaruussisältöä. Lisäksi tulemme vierailemaan kansainvälisellä avaruusasemalla Education Editionin puolella. Ja totta kai tiedossa on huikeita seikkailuja Minecraftin ja tiedon avaruudessa!

Tästä pääsee ilmoittautumaan Planetaarin Observatorio Ursa Minor – Minecraftin avaruuskerhoon. Voit osallistua joko kerran viikossa (39€/kk) tai kaksi kertaa viikossa (75€/kk)

Kuinka tunnistaa tubettajien ja influenssereiden negatiivinen vaikutus lapsiin?

Kuinka huomata ja estää päällisin puolin harmittomassa mediakanavassa oleva haitallinen sisältö, jonka esittää lapsille jopa idolin asemassa oleva henkilö? Kuinka tunnistaa tubettajien ja influenssereiden negatiivinen vaikutus lapsiin?

Voiko pelaaminen motivoida lasta liikkumaan?

Tiesitkö, että keskiverto, vapaalla jalalla oleva, saa vähemmän raitista ulkoilmaa kuin keskiverto pallo jalassa oleva ihminen? Kuinka School of Gaming haluaa vapauttaa perheet liikkumattomuuden vankilasta? Voiko pelaaminen motivoida lasta liikkumaan?

Mikä on Roblox ja mitä lapset ja nuoret voivat opetella sen avulla?

School of Gamingin gamer-vanhempia ja gamereitä varsinkin kiinnostaa tietää, että mikä on Roblox ja mitä lapset ja nuoret voivat opetella sen avulla?

Kun tytöt ja pojat harrastavat yhdessä, niin maailmasta tulee parempi

Kun tytöt ja pojat harrastavat yhdessä, niin maailmasta tulee parempi paikka meille kaikille.

Sen seitsemän viihdyttävää ja opettavaista peliä pelattavaksi yhdessä lasten kanssa

Sen seitsemän viihdyttävää ja opettavaista peliä pelattavaksi yhdessä lasten kanssa. Näissä pääset nopeasti alkuun.

Mikä on pelikavereiden vaikutus lapsen tulevaisuuteen?

Kysymys "Mikä on pelikavereiden vaikutus lapsen tulevaisuuteen?" on reksin mielestä vanhempien hyvä ottaa iltapalakeskustelun aiheeksi.

Pelaamisen totaalikielto ei toimi edes totalitarismissa

Kiinassa lapsilla on kuulemma peliongelma. Siksi pelit kielletään eli alan kielellä bännätään. Pelaamisen totaalikielto ei toimi edes totalitarismissa.

Minecraft-kesäleirit ovat kuin interaktiivisia näytelmiä

Minecraft-kesäleirit ovat kuin interaktiivisia näytelmiä. Reksi ja Kanslisti-Niina yhdessä päägedumme Aleksi "Kala" Höylän kanssa olemme laittaneet leirikonseptit uusiksi ja uusia sisältöjä tiikerin lailla tankkiin.

Sommaren är här – Opitaan kieliä pelaamalla

Sommaren är här - Opitaan kieliä pelaamalla. Kielen oppimisen kautta avautuu portit monipuoliseen henkilökohtaiseen kasvuun ja ymmärryksen lisääntymiseen.

Lapsistamme ei tule zombeja – Ruutuaika, peliaika vai ohjattu pelikasvatus?

Reksille on tullut paljon kyselyjä lasten kokonaisruutuajasta ja ennaltamäärätystä peliajasta. Mikä on oikea tapa? Ja reksi rientää apuun!