Minecraftin avaruuskerhossa opitaan tähtitiedettä ja että kuusta ei löydy juustoa

Minecraftin avaruuskerhossa opitaan tähtitiedettä ja että kuusta ei löydy juustoa

Vuoden 2020 syksystä alkaen Soglandian koulurakennuksen välittömässä läheisyydessä sijaitsevan Obsevatorio Ursa Minorin käytävillä on kenkiä kopisuttanut Planetaari-niminen pelikasvattaja eli gedu. Planetaarin verkon ulkopuolella käyttämä nimi on Santeri Manninen ja hänen pitämässään Minecraftin avaruuskerhossa opitaan tähtitiedettä ja että kuusta ei löydy juustoa. Ja paljon muuta! Mutta annetaan Planetaarin itse kertoa lisää.

Tästä pääsee ilmoittautumaan Planetaarin Observatorio Ursa Minor – Minecraftin avaruuskerhoon. Voit osallistua joko kerran viikossa (39€/kk) tai kaksi kertaa viikossa (75€/kk)

Santeri Manninen opettaa Minecraftin avaruuskerhossa tähtitiedettä ja avaruusmatkailua

1. Kuka olet?

Olen Santeri Manninen, 28-vuotias pelikasvattaja, opiskelija sekä avaruusalan sekatyömies Tähtitieteellisessä yhdistyksessä Ursassa. Työskentelen muun muassa planetaarionnäyttäjänä sekä Kaivopuiston tähtitornilla. Lisäksi olen nyt liki vuoden verran pitänyt School of Gamingissa avaruusteemaista Minecraft-iltapäiväkerhoa.

2. Miksi olet pelikasvattajana SOG:lla ja mikä siinä on parasta?

Pelikasvatus on loistavaa tekemistä monestakin eri syystä. Ensinnäkin se on hauskaa! “Maailman hauskin koulu” ei liene juurikaan liioittelua. Toisekseen näen avaruus-Minecraftkerhon pitämisen osana maailmankaikkeuden kansantajuistamisen jatkumoa. Työ on hyvin erilaista kuin esimerkiksi planetaariossa, sillä harvemmin siellä tulee taisteltua Kuusta löytynyttä hirviötä vastaan tai louhittua harvinaisia maa-metalleja omaa avaruusrakettia varten. Parasta on tietenkin loistavat Gamerit!

3. Kerro mitä kerhossasi tehdään?

Pelaamme erilaisia avaruusteemaisia Minecraftin versioita. Samalla pyrin erottelemaan mikä pelin avaruussisällöissä on realistista, mikä taas ei. Monet pienet yksityiskohdat ilahduttavat, kuten painovoiman vaihtuminen eri planeetoilla, toisaalta taas saa muistutella ettei Kuusta oikeasti löydy juustoa, ja toisin kuin kaikki Minecraftissa – avaruudessa kappaleet ovat pyöreitä!

4. Mitä kerhossasi voi oppia?

Kerhossani voi toki oppia samaa kuin muissakin iltapäiväkerhoissa: yhdessä toimimista, ongelmatilanteiden ratkaisua ja niiden puimista, suunnitelmallisuutta sekä luovuutta. Tämän lisäksi kerhossani on mahdollisuus oppia avaruudesta siellä itse seikkailemalla, kyselemällä, pohtimalla ja kuuntelemalla.

5. Miksi kannattaa tulla avaruuskerhoon?

Tekemiseen, luomiseen ja oppimiseen ei ole taivaskaan rajana!

6. Kenelle kerho sopii mielestäsi parhaiten?

Kaikille avaruudesta ja maailmankaikkeudesta kiinnostuneille!

7. Mitä on kerhon tulevaisuuden suunnitelmissa keväälle 2022

Tulemme mahdollisuuksien mukaan päivittämään maailmamme uusimpaan Minecraft-versioon, kunhan siihen löytyy sopivaa avaruussisältöä. Lisäksi tulemme vierailemaan kansainvälisellä avaruusasemalla Education Editionin puolella. Ja totta kai tiedossa on huikeita seikkailuja Minecraftin ja tiedon avaruudessa!

Tästä pääsee ilmoittautumaan Planetaarin Observatorio Ursa Minor – Minecraftin avaruuskerhoon. Voit osallistua joko kerran viikossa (39€/kk) tai kaksi kertaa viikossa (75€/kk)

Liikuttava peli Pokémon Go

Pokémon Go on erityisen liikuttava peli! Suomessa pelaajia on yhteensä kymmeniä tuhansia. Lue miksi se on niin hyvä ja hyödyllinen harrastus!

Pelileiri verkossa vai kesäleiri skutsissa?

Pelileiri verkossa vai kesäleiri skutsissa? Kinkkinen kysymys! Jos School of Gamingin reksiltä kysytään, niin molempi parempi!

Pelaaminen on lapsen työtä

Pelaaminen on lapsen työtä. Jatkossa School of Gamingin toiminnassa ihmisyyden taidot ovat yhä enemmän keskiössä ja pidämme siitä huolen, että meidän kaikissa digitaalisissa harrastuksissa annetaan tilaa luovuudelle ja leikille.

Lakkovahti huolehtii lapsista verkossa

Lakkovahti huolehtii lapsista verkossa. Palvelussa pelikasvattajat vahtivat ja huolehtivat lapsista verkossa päivän aikana, jotta vanhemmat voivat huoletta keskittyä töihinsä.

Taloustaidot kehittyvät pelaamisen avulla

Pelaamalla lisää taitoja rahanhallintaan. Mitä hyötyjä pelaamisesta voi saada? Taloustaidot kehittyvät pelaamisen avulla.

Raha ja pelaaminen

Pelaamiseen, kuten muihinkin harrastuksiin, tarvitaan rahaa. Raha ja pelaaminen liittyvät olennaisesti yhteen.

Ohjelmointia lapsille – Näillä työkaluilla alkuun!

Haluaako lapsesi opetella ohjelmointia? Haluatko, että lapsellasi olisi perusymmärrys ja -taidot ohjelmoinnista pienestä pitäen?

Ikinä en oo maitoa juonut – enkä juo!

Pelikasvatuksemme yksi tärkeimmistä tavoitteista on auttaa gamereitä tunnistamaan, erottamaan, ilmaisemaan, ymmärtämään ja hyväksymään omia tunteita.

Tulevaisuuden ammatteja

Kun katselet lapsesi aherrusta koulutiellä, niin tuleeko mietittyä, että millaisessa maailmassa hän tuleekaan työskentelemään 2030-luvulla? Mitkä ovat niitä tulevaisuuden ammatteja?

Kuinka tunnistaa tubettajien ja influenssereiden negatiivinen vaikutus lapsiin?

Kuinka huomata ja estää päällisin puolin harmittomassa mediakanavassa oleva haitallinen sisältö, jonka esittää lapsille jopa idolin asemassa oleva henkilö? Kuinka tunnistaa tubettajien ja influenssereiden negatiivinen vaikutus lapsiin?