Sen seitsemän viihdyttävää ja opettavaista peliä pelattavaksi yhdessä lasten kanssa

Reksi usein saarnaa, että vanhempien tulisi olla kiinnostuneita lastensa peliharrastuksesta ja ymmärtää sitä paremmin. Edellisessä blogikirjoituksessa reksi kirjoitti peliseuran vaikutuksesta lasten menestyksessä ja siinäkin asiaa sivuttiin. Nyt listataan School of Gamingin peli-intomielisten pelikasvattajien avulla sen seitsemän viihdyttävää ja opettavaista peliä pelattavaksi yhdessä lasten kanssa. Näissä peleissä perusboomerkin pääsee nopeasti alkuun, eikä vauhtiin pääseminen vaadi mopolta mahdottomia.

1. Unravel 2

Maaginen puzzle-hypipompi-maailma, jossa pelikaverusten saumaton yhteispeli vie kiehtovaa tarinaa eteenpäin. Paitsi hauska ja oivaltava, niin myös auttaa havainnollistamaan yhteistyön tärkeyden. Linkki: Unravel 2 Steamissä

2. Overcooked 2

Palaako kotona kaurapuurot pohjaan? Kaaosta keittiössä? Et ole nähnyt vielä mitään! Hullunhauskaa kokkailua yhdessä koko perheen voimin. Tästä et selviä nauramatta. Linkki: Overcooked 2 Steamissä.

3. Rayman Legends

Vanhassa vara parempi! Rayman Legends on nimensä mukaisesti yksi co-op -pelien legendaarisimmista yksilöistä. Kaikkien vuosien jälkeenkin visuaalisesti silmiä miellyttävää menoa jopa neljän pelaajan voimin. Hypipompi eli tasoloikkimispeli par excellence. Linkki: Rayman Legends Steamissä.

4. A Hat in Time

Erityisen söpö 3D-tasoloikkimispeli, jossa pääsankarina on tyttö, joka aikamatkailee hattunsa kera, tutkii laajoja maailmoja ja joutuu seikkailusta toiseen. Vauhdikasta hyppelyä ajassa ja paikassa. Linkki: A Hat in Time Steamissä.

5. Phogs!

Mahasta yhteenkasvaneet koirat ratkovat ongelmia ja seikkailevat tässä hauskassa pelissä, jota voit pelata yksin tai yhteispelinä. Pelin sisältönä ovat monet lapsille tärkeät teemat, kuten nukkuminen, syöminen ja leikkiminen. Linkki: Phogs! Steamissä.

6. It Takes Two

Yhteispeliksi luotu! Nimestäkinhän sen jo huomaa. It takes two on superduperseikkailu 3D-maailmassa, jossa yhteistyö on voimaa ja kaveria ei jätetä. Päähenkilöinä on vanhemmat, jotka ovat eroamassa. Pariskunnan lapsi ei tätä tietenkään halua ja toivoessaan, että vanhemmat rakastaisivat toisiaan taas, syöksee hän heidät ennennäkemättömään seikkailuun. Peli käsittelee vanhempien välisiä erimielisyyksiä upealla tavalla. Ehkäpä tämä sopiikin parhaiten vanhempien keskenään pelattavaksi? Linkki: It takes two Steamissä.

7. Drawful 2

Tämä 3-8:lle pelaajalle sopiva naurunystyröitä hörisyttävä piirtämispeli on joka bileiden kingi. Valitettavasti ei ole vielä suomeksi, joten vaatii ehkä pientä käännöstyötä perheen pienimmille tai joukkueissa pelaamista. Toisaalta sen takia oppii paljon uusia sanoja, jos englannin perusteet on hallussa. Jos perheessäsi on vähän vanhempia lapsia, niin yhteiset pelihetket eivät tästä paljon parane! Linkki: Drawful 2 Steamissä.

+ Bonus: Stardew Valley

Pelissä peritään isoisän maatila. Hoidettavana on maat, metsät, eläimet ja rakennukset. Voit verkon välityksellä pelata peliä 1-3 muun pelaajan kanssa. Sopii koko perheen pitkäaikaiseksi yhteisprojektiksi! Koukuttavan herkullinen! Linkki: Stardew Valley Steamissä.

Tässäpä sen seitsemän viihdyttävää ja opettavaista peliä pelattavaksi yhdessä lasten kanssa! Osaa näistä peleistä pelataan myös School of Gamingin yhteisötapahtumissa, johon pääsevät kaikki School of Gamingin gamerit? School of Gaming on maailman coolein koulu ja sen opintiellä ovat vain kaikkein koleimmat gamerit. Tsekkaa meidän lukkari!

Reksi haastatteli ulkosuomalaisen gamerin äitiä

Reksi laittoi postipöllön matkaan kohti Norjaa ja kyseli jo yli kaksi vuotta School of Gamingissä olleen Anna-gamerin äidin mietteitä.

Mitä tapahtui Annan suomen kielen taidolle Minecraft-harrastuksessa?

"Kun Anna aloitti koulun kuuden vanhana huomasin, että vaikka hän puhuu suomea hyvin, hän ei taivuttanut verbejä ja adjektiiveja oikein ja hänellä oli pienempi sanavarasto suomeksi kuin norjaksi.", Anne-Marie kertoo.

Rahalla menestykseen? Varo tällaisia pelimekanismeja

Maksaisitko enemmän menestyksestä vai yllätyksestä? Haluatko pelien opettavan lapsellesi, että menestykseen löytyy oikotie, kun vain vilauttaa korttia tai latoo käteistä tiskiin?

Ulkosuomalaiset lapset ja suomen kielen taito

Ulkosuomalaiset lapset ja suomen kielen taito ovat vanhemmille haastava yhtälö. Olisiko pelit ratkaisu kielitaidon ylläpitämiseen?

School of Gamingin uusi toimintamalli

School of Gamingin uusi toimintamalli esittelyssä. Mukaan pääsee ilmaiseksi, mutta kaiken hyödyn saa irti lukukausimaksun maksamalla.

Liikuttava peli Pokémon Go

Pokémon Go on erityisen liikuttava peli! Suomessa pelaajia on yhteensä kymmeniä tuhansia. Lue miksi se on niin hyvä ja hyödyllinen harrastus!

Pelileiri verkossa vai kesäleiri skutsissa?

Pelileiri verkossa vai kesäleiri skutsissa? Kinkkinen kysymys! Jos School of Gamingin reksiltä kysytään, niin molempi parempi!

Pelaaminen on lapsen työtä

Pelaaminen on lapsen työtä. Jatkossa School of Gamingin toiminnassa ihmisyyden taidot ovat yhä enemmän keskiössä ja pidämme siitä huolen, että meidän kaikissa digitaalisissa harrastuksissa annetaan tilaa luovuudelle ja leikille.

Lakkovahti huolehtii lapsista verkossa

Lakkovahti huolehtii lapsista verkossa. Palvelussa pelikasvattajat vahtivat ja huolehtivat lapsista verkossa päivän aikana, jotta vanhemmat voivat huoletta keskittyä töihinsä.

Taloustaidot kehittyvät pelaamisen avulla

Pelaamalla lisää taitoja rahanhallintaan. Mitä hyötyjä pelaamisesta voi saada? Taloustaidot kehittyvät pelaamisen avulla.