Sen seitsemän viihdyttävää ja opettavaista peliä pelattavaksi yhdessä lasten kanssa

Reksi usein saarnaa, että vanhempien tulisi olla kiinnostuneita lastensa peliharrastuksesta ja ymmärtää sitä paremmin. Edellisessä blogikirjoituksessa reksi kirjoitti peliseuran vaikutuksesta lasten menestyksessä ja siinäkin asiaa sivuttiin. Nyt listataan School of Gamingin peli-intomielisten pelikasvattajien avulla sen seitsemän viihdyttävää ja opettavaista peliä pelattavaksi yhdessä lasten kanssa. Näissä peleissä perusboomerkin pääsee nopeasti alkuun, eikä vauhtiin pääseminen vaadi mopolta mahdottomia.

1. Unravel 2

Maaginen puzzle-hypipompi-maailma, jossa pelikaverusten saumaton yhteispeli vie kiehtovaa tarinaa eteenpäin. Paitsi hauska ja oivaltava, niin myös auttaa havainnollistamaan yhteistyön tärkeyden. Linkki: Unravel 2 Steamissä

2. Overcooked 2

Palaako kotona kaurapuurot pohjaan? Kaaosta keittiössä? Et ole nähnyt vielä mitään! Hullunhauskaa kokkailua yhdessä koko perheen voimin. Tästä et selviä nauramatta. Linkki: Overcooked 2 Steamissä.

3. Rayman Legends

Vanhassa vara parempi! Rayman Legends on nimensä mukaisesti yksi co-op -pelien legendaarisimmista yksilöistä. Kaikkien vuosien jälkeenkin visuaalisesti silmiä miellyttävää menoa jopa neljän pelaajan voimin. Hypipompi eli tasoloikkimispeli par excellence. Linkki: Rayman Legends Steamissä.

4. A Hat in Time

Erityisen söpö 3D-tasoloikkimispeli, jossa pääsankarina on tyttö, joka aikamatkailee hattunsa kera, tutkii laajoja maailmoja ja joutuu seikkailusta toiseen. Vauhdikasta hyppelyä ajassa ja paikassa. Linkki: A Hat in Time Steamissä.

5. Phogs!

Mahasta yhteenkasvaneet koirat ratkovat ongelmia ja seikkailevat tässä hauskassa pelissä, jota voit pelata yksin tai yhteispelinä. Pelin sisältönä ovat monet lapsille tärkeät teemat, kuten nukkuminen, syöminen ja leikkiminen. Linkki: Phogs! Steamissä.

6. It Takes Two

Yhteispeliksi luotu! Nimestäkinhän sen jo huomaa. It takes two on superduperseikkailu 3D-maailmassa, jossa yhteistyö on voimaa ja kaveria ei jätetä. Päähenkilöinä on vanhemmat, jotka ovat eroamassa. Pariskunnan lapsi ei tätä tietenkään halua ja toivoessaan, että vanhemmat rakastaisivat toisiaan taas, syöksee hän heidät ennennäkemättömään seikkailuun. Peli käsittelee vanhempien välisiä erimielisyyksiä upealla tavalla. Ehkäpä tämä sopiikin parhaiten vanhempien keskenään pelattavaksi? Linkki: It takes two Steamissä.

7. Drawful 2

Tämä 3-8:lle pelaajalle sopiva naurunystyröitä hörisyttävä piirtämispeli on joka bileiden kingi. Valitettavasti ei ole vielä suomeksi, joten vaatii ehkä pientä käännöstyötä perheen pienimmille tai joukkueissa pelaamista. Toisaalta sen takia oppii paljon uusia sanoja, jos englannin perusteet on hallussa. Jos perheessäsi on vähän vanhempia lapsia, niin yhteiset pelihetket eivät tästä paljon parane! Linkki: Drawful 2 Steamissä.

+ Bonus: Stardew Valley

Pelissä peritään isoisän maatila. Hoidettavana on maat, metsät, eläimet ja rakennukset. Voit verkon välityksellä pelata peliä 1-3 muun pelaajan kanssa. Sopii koko perheen pitkäaikaiseksi yhteisprojektiksi! Koukuttavan herkullinen! Linkki: Stardew Valley Steamissä.

Tässäpä sen seitsemän viihdyttävää ja opettavaista peliä pelattavaksi yhdessä lasten kanssa! Osaa näistä peleistä pelataan myös School of Gamingin yhteisötapahtumissa, johon pääsevät kaikki School of Gamingin gamerit? School of Gaming on maailman coolein koulu ja sen opintiellä ovat vain kaikkein koleimmat gamerit. Tsekkaa meidän lukkari!

Kuinka tunnistaa tubettajien ja influenssereiden negatiivinen vaikutus lapsiin?

Kuinka huomata ja estää päällisin puolin harmittomassa mediakanavassa oleva haitallinen sisältö, jonka esittää lapsille jopa idolin asemassa oleva henkilö? Kuinka tunnistaa tubettajien ja influenssereiden negatiivinen vaikutus lapsiin?

Minecraftin avaruuskerhossa opitaan tähtitiedettä ja että kuusta ei löydy juustoa

Minecraftin avaruuskerhossa opitaan tähtitiedettä ja että kuusta ei löydy juustoa. Santeri "Planetaari" Manninen opettaa gamereille tähtitieteellisiä juttuja!

Voiko pelaaminen motivoida lasta liikkumaan?

Tiesitkö, että keskiverto, vapaalla jalalla oleva, saa vähemmän raitista ulkoilmaa kuin keskiverto pallo jalassa oleva ihminen? Kuinka School of Gaming haluaa vapauttaa perheet liikkumattomuuden vankilasta? Voiko pelaaminen motivoida lasta liikkumaan?

Mikä on Roblox ja mitä lapset ja nuoret voivat opetella sen avulla?

School of Gamingin gamer-vanhempia ja gamereitä varsinkin kiinnostaa tietää, että mikä on Roblox ja mitä lapset ja nuoret voivat opetella sen avulla?

Kun tytöt ja pojat harrastavat yhdessä, niin maailmasta tulee parempi

Kun tytöt ja pojat harrastavat yhdessä, niin maailmasta tulee parempi paikka meille kaikille.

Mikä on pelikavereiden vaikutus lapsen tulevaisuuteen?

Kysymys "Mikä on pelikavereiden vaikutus lapsen tulevaisuuteen?" on reksin mielestä vanhempien hyvä ottaa iltapalakeskustelun aiheeksi.

Pelaamisen totaalikielto ei toimi edes totalitarismissa

Kiinassa lapsilla on kuulemma peliongelma. Siksi pelit kielletään eli alan kielellä bännätään. Pelaamisen totaalikielto ei toimi edes totalitarismissa.

Minecraft-kesäleirit ovat kuin interaktiivisia näytelmiä

Minecraft-kesäleirit ovat kuin interaktiivisia näytelmiä. Reksi ja Kanslisti-Niina yhdessä päägedumme Aleksi "Kala" Höylän kanssa olemme laittaneet leirikonseptit uusiksi ja uusia sisältöjä tiikerin lailla tankkiin.

Sommaren är här – Opitaan kieliä pelaamalla

Sommaren är här - Opitaan kieliä pelaamalla. Kielen oppimisen kautta avautuu portit monipuoliseen henkilökohtaiseen kasvuun ja ymmärryksen lisääntymiseen.

Lapsistamme ei tule zombeja – Ruutuaika, peliaika vai ohjattu pelikasvatus?

Reksille on tullut paljon kyselyjä lasten kokonaisruutuajasta ja ennaltamäärätystä peliajasta. Mikä on oikea tapa? Ja reksi rientää apuun!