Pelaamisen totaalikielto ei toimi edes totalitarismissa

Pelaamisen totaalikielto ei toimi edes totalitarismissa

Kiinassa lapsilla on kuulemma peliongelma. Siksi pelit kielletään eli alan kielellä bännätään. Pelaamisen totaalikielto ei toimi edes totalitarismissa. Reksi sanoo, että kiinalaisilla lapsilla ei ole peliongelmaa. Reksin mielestä kiinalaisilla vanhemmilla on ajankäyttö- ja prioriteettiongelma. Lisäksi näiden alla ammottaa sukupolvien välinen valtava rotko.

Kiinan kaikkitietävät politrukit ovat viisaudessaan ajatelleet poistavansa ongelman rajaamalla lasten pelaamisen muutamaan tuntiin. Ensimmäisenä mieleen tulee lähinnä se, että oikeasti he ovat kiinnostuneita estämään lasten lipsumisesta oman ideologiansa varjon alta pois. Pelaamisen kautta, kun näppärästi tutustuu uusiin ihmisiin, kulttuureihin ja näkökantoihin. Vaikka heillä varmasti on myös oikea huoli lasten liiallisesta pelaamisesta, niin toimenpiteet vaikuttavat vääriltä. Totaalikielto harvoin toimii missään tapauksessa.

Voisin kuvitella, että hyvin hektisessä saavutus- ja suoritusyhteiskunnassa perheenjäsenten yhdessä viettämä aika ja aikuisten osoittama huomio lastensa harrastuksiin ja kiinnostuksenkohteisiin on aika vähäistä. Eikä tämä ole yksin kiinalaisten vanhempien ongelma. Vanhempien hektisen elämän aiheuttamia aikatauluongelmia babysittaa monesti kännykkä, konsoli, peli-pc tai pädi.

Jos reksillä olisi yhtä kaikkivoipa mahtikäskyn voima kiinalaisiin perheisiin, niin totalitarisoisin heille enemmän yhteistä aikaa. Kun on aikaa, syntyy yhteistä ymmärrystä ja tekemistä ja sitä kautta kiinnostusta toisten tekemiseen. Sukupolvien väliset ammottavat rotkotkin pienenevät pieniksi halkeamiksi, joista selviää yli puhumalla ja joiden yli voi helposti rakentaa sillan.

Harrastamisen Suomen malli voittaa Kiinan mallin 6-0

Viisautta on myös se, että myöntää oman tietämättömyytensä. Ja kopioi parhaita malleja maailmalta. Suomen valtion politrukit ovat hetkellisessä tietämättömyyden tilassa laittaneet puhelimeen Islannin suuntanumeron +354 kopioineet sieltä mallia lasten iltapäivätoimintaan. Hyvänä tavoitteena on juurikin perheiden yhteisen ajan lisääminen. Kun lapset voivat harrastaa hyviä juttuja heti koulun jälkeen, niin vanhempien aika iltaisin ei mene kuskaamiseen ja kenttien laidoilla nokan kaivamiseen.

School of Gaming on ollut aktiivisena tarjoamassa myös omaa osaamistaan eri kunnille Minecraft-, Esports- ja Mediakerhojen muodossa. Ehkäpä myös teidän kunnan kouluissa saatetaan nähdä SOG-huppareissa kerhon vetäjiä. Pienemmissä kunnissa toimimme “normaaliin” tapaan etänä, mutta esim. pääkaupunkiseudulla tehdään myös live-kerhoja. Haluamme näin osaltamme auttaa perheitä viettämään enemmän aikaa yhdessä ja samalla laajentaa toimintaamme sekä levittää tietoisuutta pelaamisen positiivisista puolista.

Eli jos näet meidän pelikasvattajia SOG-paita päällä hengailemassa koulujen tietymillä, niin käy heittämässä ylävitoset!

Jos kunnassasi ei järjestetä School of Gamingin kerhoja, niin huoli pois! Voitte osallistua verkossa meidän monipuoliseen tarjontaan. Surffaa vaan eteenpäin tällä sivustolla kohti meidän lukujärjestystä! Ja mikäli syyslomalla ei ole tiedossa kehittävää tekemistä, niin Syysleirit löytyvät täältä!

Sen seitsemän viihdyttävää ja opettavaista peliä pelattavaksi yhdessä lasten kanssa

Sen seitsemän viihdyttävää ja opettavaista peliä pelattavaksi yhdessä lasten kanssa. Näissä pääset nopeasti alkuun.

Mikä on pelikavereiden vaikutus lapsen tulevaisuuteen?

Kysymys "Mikä on pelikavereiden vaikutus lapsen tulevaisuuteen?" on reksin mielestä vanhempien hyvä ottaa iltapalakeskustelun aiheeksi.

Minecraft-kesäleirit ovat kuin interaktiivisia näytelmiä

Minecraft-kesäleirit ovat kuin interaktiivisia näytelmiä. Reksi ja Kanslisti-Niina yhdessä päägedumme Aleksi "Kala" Höylän kanssa olemme laittaneet leirikonseptit uusiksi ja uusia sisältöjä tiikerin lailla tankkiin.

Sommaren är här – Opitaan kieliä pelaamalla

Sommaren är här - Opitaan kieliä pelaamalla. Kielen oppimisen kautta avautuu portit monipuoliseen henkilökohtaiseen kasvuun ja ymmärryksen lisääntymiseen.

Lapsistamme ei tule zombeja – Ruutuaika, peliaika vai ohjattu pelikasvatus?

Reksille on tullut paljon kyselyjä lasten kokonaisruutuajasta ja ennaltamäärätystä peliajasta. Mikä on oikea tapa? Ja reksi rientää apuun!

6 tapaa miten lapsesi oppii pelaamalla Minecraftia

Miksi Minecraft Education Edition on ylivertainen opetuspeli? Tässä reksin blogissa avataan 6 tapaa miten lapsesi oppii pelaamalla Minecraftia.

Gamerin ja vanhemman välinen peliturvadiili

Gamerin ja vanhemman välinen peliturvadiili on sopimuspohja, jonka avulla voit parantaa verkkoturvallisuuteen liittyviä asioita perheessäsi.

Mitä ihmettä se School of Gaming oikein tekee?

Ihmetekoja hyvinkin! Saamme lapset oppimaan uusia asioita ilman, että he edes huomaavatkaan sitä. Teemme oppimisesta hauskaa ja motivoivaa.

Viisi ohjetta vanhemmille aiheesta Youtube ja lapset

Reksi ottaa kantaa lasten Youtuben katsomiseen ilman kukkahattuilua tai nipottamista ja antaa viisi ohjetta vanhemmille aiheesta Youtube ja lapset.

Kuinka paljon on liian paljon?

Reksi on saanut postia ja kyselyitä vanhemmilta, että kuinka paljon olisi sopiva määrä antaa lapsen pelata viikossa - "Kuinka paljon on liian paljon?".