Pelaamisen totaalikielto ei toimi edes totalitarismissa

Pelaamisen totaalikielto ei toimi edes totalitarismissa

Kiinassa lapsilla on kuulemma peliongelma. Siksi pelit kielletään eli alan kielellä bännätään. Pelaamisen totaalikielto ei toimi edes totalitarismissa. Reksi sanoo, että kiinalaisilla lapsilla ei ole peliongelmaa. Reksin mielestä kiinalaisilla vanhemmilla on ajankäyttö- ja prioriteettiongelma. Lisäksi näiden alla ammottaa sukupolvien välinen valtava rotko.

Kiinan kaikkitietävät politrukit ovat viisaudessaan ajatelleet poistavansa ongelman rajaamalla lasten pelaamisen muutamaan tuntiin. Ensimmäisenä mieleen tulee lähinnä se, että oikeasti he ovat kiinnostuneita estämään lasten lipsumisesta oman ideologiansa varjon alta pois. Pelaamisen kautta, kun näppärästi tutustuu uusiin ihmisiin, kulttuureihin ja näkökantoihin. Vaikka heillä varmasti on myös oikea huoli lasten liiallisesta pelaamisesta, niin toimenpiteet vaikuttavat vääriltä. Totaalikielto harvoin toimii missään tapauksessa.

Voisin kuvitella, että hyvin hektisessä saavutus- ja suoritusyhteiskunnassa perheenjäsenten yhdessä viettämä aika ja aikuisten osoittama huomio lastensa harrastuksiin ja kiinnostuksenkohteisiin on aika vähäistä. Eikä tämä ole yksin kiinalaisten vanhempien ongelma. Vanhempien hektisen elämän aiheuttamia aikatauluongelmia babysittaa monesti kännykkä, konsoli, peli-pc tai pädi.

Jos reksillä olisi yhtä kaikkivoipa mahtikäskyn voima kiinalaisiin perheisiin, niin totalitarisoisin heille enemmän yhteistä aikaa. Kun on aikaa, syntyy yhteistä ymmärrystä ja tekemistä ja sitä kautta kiinnostusta toisten tekemiseen. Sukupolvien väliset ammottavat rotkotkin pienenevät pieniksi halkeamiksi, joista selviää yli puhumalla ja joiden yli voi helposti rakentaa sillan.

Harrastamisen Suomen malli voittaa Kiinan mallin 6-0

Viisautta on myös se, että myöntää oman tietämättömyytensä. Ja kopioi parhaita malleja maailmalta. Suomen valtion politrukit ovat hetkellisessä tietämättömyyden tilassa laittaneet puhelimeen Islannin suuntanumeron +354 kopioineet sieltä mallia lasten iltapäivätoimintaan. Hyvänä tavoitteena on juurikin perheiden yhteisen ajan lisääminen. Kun lapset voivat harrastaa hyviä juttuja heti koulun jälkeen, niin vanhempien aika iltaisin ei mene kuskaamiseen ja kenttien laidoilla nokan kaivamiseen.

School of Gaming on ollut aktiivisena tarjoamassa myös omaa osaamistaan eri kunnille Minecraft-, Esports- ja Mediakerhojen muodossa. Ehkäpä myös teidän kunnan kouluissa saatetaan nähdä SOG-huppareissa kerhon vetäjiä. Pienemmissä kunnissa toimimme “normaaliin” tapaan etänä, mutta esim. pääkaupunkiseudulla tehdään myös live-kerhoja. Haluamme näin osaltamme auttaa perheitä viettämään enemmän aikaa yhdessä ja samalla laajentaa toimintaamme sekä levittää tietoisuutta pelaamisen positiivisista puolista.

Eli jos näet meidän pelikasvattajia SOG-paita päällä hengailemassa koulujen tietymillä, niin käy heittämässä ylävitoset!

Jos kunnassasi ei järjestetä School of Gamingin kerhoja, niin huoli pois! Voitte osallistua verkossa meidän monipuoliseen tarjontaan. Surffaa vaan eteenpäin tällä sivustolla kohti meidän lukujärjestystä! Ja mikäli syyslomalla ei ole tiedossa kehittävää tekemistä, niin Syysleirit löytyvät täältä!

Rahalla menestykseen? Varo tällaisia pelimekanismeja

Maksaisitko enemmän menestyksestä vai yllätyksestä? Haluatko pelien opettavan lapsellesi, että menestykseen löytyy oikotie, kun vain vilauttaa korttia tai latoo käteistä tiskiin?

Ulkosuomalaiset lapset ja suomen kielen taito

Ulkosuomalaiset lapset ja suomen kielen taito ovat vanhemmille haastava yhtälö. Olisiko pelit ratkaisu kielitaidon ylläpitämiseen?

School of Gamingin uusi toimintamalli

School of Gamingin uusi toimintamalli esittelyssä. Mukaan pääsee ilmaiseksi, mutta kaiken hyödyn saa irti lukukausimaksun maksamalla.

Liikuttava peli Pokémon Go

Pokémon Go on erityisen liikuttava peli! Suomessa pelaajia on yhteensä kymmeniä tuhansia. Lue miksi se on niin hyvä ja hyödyllinen harrastus!

Pelileiri verkossa vai kesäleiri skutsissa?

Pelileiri verkossa vai kesäleiri skutsissa? Kinkkinen kysymys! Jos School of Gamingin reksiltä kysytään, niin molempi parempi!

Pelaaminen on lapsen työtä

Pelaaminen on lapsen työtä. Jatkossa School of Gamingin toiminnassa ihmisyyden taidot ovat yhä enemmän keskiössä ja pidämme siitä huolen, että meidän kaikissa digitaalisissa harrastuksissa annetaan tilaa luovuudelle ja leikille.

Lakkovahti huolehtii lapsista verkossa

Lakkovahti huolehtii lapsista verkossa. Palvelussa pelikasvattajat vahtivat ja huolehtivat lapsista verkossa päivän aikana, jotta vanhemmat voivat huoletta keskittyä töihinsä.

Taloustaidot kehittyvät pelaamisen avulla

Pelaamalla lisää taitoja rahanhallintaan. Mitä hyötyjä pelaamisesta voi saada? Taloustaidot kehittyvät pelaamisen avulla.

Raha ja pelaaminen

Pelaamiseen, kuten muihinkin harrastuksiin, tarvitaan rahaa. Raha ja pelaaminen liittyvät olennaisesti yhteen.

Ohjelmointia lapsille – Näillä työkaluilla alkuun!

Haluaako lapsesi opetella ohjelmointia? Haluatko, että lapsellasi olisi perusymmärrys ja -taidot ohjelmoinnista pienestä pitäen?