Minecraft-kesäleirit ovat kuin interaktiivisia näytelmiä

Minecraft-kesäleirit ovat kuin interaktiivisia näytelmiä

School of Gamingin kesäleirit ovat täällä! Reksi ja Kanslisti-Niina yhdessä päägedumme Aleksi “Kala” Höylän kanssa olemme laittaneet leirikonseptit uusiksi ja uusia sisältöjä tiikerin lailla tankkiin. Aleksi on taustaltaan myös teatterialan ammattilainen ja siitä innostuneena eräässäkin palaverissa reksi vaipui nuoruuden muisteloihin kuinka parhaimmillaan lapsuuden teatterielämykset ovat olleet yhteisesti koko yleisöä koskettavia elämyksiä. Ja varsinkin silloin, kun lapset on otettu mukaan seikkailuun yhtenä oleellisena osana esitystä. Esimerkkinä reksi nosti esille Suomenlinnan uumenissa järjestettävät tarinalliset seikkailukierrokset. Omasta muisteloistaan herättyään reksi totesikin, että School of Gamingin Minecraft-kesäleirit ovat kuin interaktiivisia näytelmiä. Todellakin!

Tänä kesänä lapset pääsevät School of Gamingin mukana huimiin seikkailuihin! Miltä kuulostaisi vetää supersankarin viitta ylleen ja lähteä taistelemaan Soglandiaa uhkaavia pahiksia vastaan ja suorittamaan supersankarin töitä myös virtuaalimaailman ulkopuolella, omassa lähipiirissä? Tai hypätä lumoavaan taikakoulumaailmaan ja vetää itse askarreltu taikasauva avuksi, kun yhdessä opetellaan harrypottermaisessa ympäristössä velhojen ja noitien urapolun aakkosia.

Tarinalliset seikkailut hauskojen teemojen äärellä ja pelikasvattajan toimiessa teatterin ohjaajana leiriläiset vedetään mukaan näytelmään, jossa toivottavasti saavutetaan samanlaisia elämyksiä kuin reksin nuoruusmuisteloissa. Ja parhaimmillaan bondataan muiden viittahemmojen tai taikasauvan heiluttajien kanssa siten, että syntyy elinikäisiä taistelupareja ja ryhmä-äxiä ilkimyksiä vastaan.

Tässäpä hieman katsausta millaisia interaktiivisia teatterielämyksiä lapsia varten on kesäksi juonittu Soglandian koulurakennuksen koillistornissa. (HUOM! ihan artikkelin viimeisellä rivillä on pieni palkinto sinulle, joka jaksoit lukea loppuun asti.)

Maaginen kesäleiri verkossa gamereille: velhojen ja noitien taikakoulu

Velhojen ja noitien taikakoulu (7.-11.6.2021 – 3pv/5pv, konsoli + PC/MAC)

Oletko lukenut tarinoita eräästä nuoresta velhopojasta, joka lähti veloille ja noidille tarkoitettuun kouluun? Haluaisitko päästä mukaan samanlaiseen kouluun? No, nyt se on mahdollista. Velhojen ja noitien taikakoulu käynnistyy kesäkuussa! Ilmoittautumaan! (PC/MAC) & Ilmoittautumaan! (Konsoli)

Supersankareiden kokoontumisajot Minecraftissa School of Gamingin kesäleirillä

Supersankarien kesäleiri (14.-18.6.2021 – 3pv/5pv)

Tällä Minecraft-leirillä jokainen löytää itsestään supersankarin! Onko tuo oma sisäinen supersankari sitten Teräsmies, Wonder Woman, Batman tai Spider-man, niin tällä leirillä se selviää! Ilmoittautumaan!

Farmielämää Minecraftissa kesäleireilyn merkeissä

Maatilan elämää eläinten ja luonnon ystäville (21.-23.6.2021 – 3pv)

Ammuu! Aamu alkaa maatilalla jo varhain. Hevoset pitää hoitaa, kanat ruokkia, lehmät lypsää ja lampaat viedä laitumelle. Minecraft-maatilalla ei tekevältä työt lopu! Leirillä rakennetaan yhdessä oma maatila, kasvatetaan sinne eläimet ja hankitaan työkalut ja -koneet. Istutetaan pellot täyteen viljaa, kasvimaille vihannekset, puutarhaan hedelmät ja lopuksi kerätään sato ja järjestetään elonkorjuujuhlat! Ilmoittautumaan!

Minecraft päivittyy, osallistu tutkimusmatkalle uuteen maailmaan yhdessä kavereiden kanssa

Minecraftin Löytöretkeilijät (21.-23.6.2021 – 3pv)

Uusi Minecraftin versio julkaistaan kahdessa osassa kesällä 2021. Tässä kerhossa pääsemme tutkimaan uuden Minecraft-version vielä tuntemattomia maailmoja ja toiminnallisuuksia. Täyttä seikkailua ennen kuin löytöretkeilijät voivat lähteä juhannuksen viettoon. Ilmoittautumaan!

Ihmeelliset otukset kesäleirillä konsolipelaajat pääsevät kesyttämään mitä kummallisempia otuksia.

Ihmeelliset otukset (28.-30.6.2021 – 3pv, konsolileiri)

Ihmeelliset otukset -leiri on luotu sellaisille gamereille, jotka ovat aina haaveilleet omasta pienestä hirmuliskosta tai lohikäärmeestä tai hevosesta, mutta vanhemmat eivät syystä tai toisesta ole tätä toivetta voineet toteuttaa. Otuksia kesytetään kesäkuussa 28.-30.6.2021! Ilmoittautumaan!

Kadonneet maailmat kesäleiri seikkailuhenkisille konsoligamereille

Kadonneet maailmat (2.-4.8.2021 – 3pv, konsolileiri)

Tämä leiri on rohkeista rohkeimmille seikkailijoille. Todellisille löytöretkille, jotka menevät sinne, minne muut eivät uskalla! Merirosvojen aarresaarelle, valtameren pohjaan ja muinaiseen pyramidien ja muumioiden maahan. Kadonneisiin maailmoihin matkataan elokuussa 2.–4.8.2021! Ilmoittautumaan!

Kesytä dinosaurus kesälomalla Minecraft-kesäleirillä.

Kuinka kesytän oman dinosauruksen? (2.-6.8.2021 – 3pv/5pv)

Miltä mahtoi näyttää jurakauden aikainen maailma, kun dinosaurukset vaeltelivat tasangoilla ja lentoliskot liihottelivat taivaalla? Jos teidän perheessä on tätä joskus mietitty, niin asia voidaan selvittää tässä ja nyt. Jurassicraft Minecraft-maailma toivottaa tervetulleeksi menneen maailman löytöretkeilijän. Ilmoittautumaan!

PS. Koodilla “ahkeragamer15” saat 15%:n stipendin itsellesi, koska olet ahkeran gamerin ahkera vanhempi! Koko leiritarjonnan näet täältä: www.sog.gg/pelileirit-verkossa/ 

Sen seitsemän viihdyttävää ja opettavaista peliä pelattavaksi yhdessä lasten kanssa

Sen seitsemän viihdyttävää ja opettavaista peliä pelattavaksi yhdessä lasten kanssa. Näissä pääset nopeasti alkuun.

Mikä on pelikavereiden vaikutus lapsen tulevaisuuteen?

Kysymys "Mikä on pelikavereiden vaikutus lapsen tulevaisuuteen?" on reksin mielestä vanhempien hyvä ottaa iltapalakeskustelun aiheeksi.

Pelaamisen totaalikielto ei toimi edes totalitarismissa

Kiinassa lapsilla on kuulemma peliongelma. Siksi pelit kielletään eli alan kielellä bännätään. Pelaamisen totaalikielto ei toimi edes totalitarismissa.

Sommaren är här – Opitaan kieliä pelaamalla

Sommaren är här - Opitaan kieliä pelaamalla. Kielen oppimisen kautta avautuu portit monipuoliseen henkilökohtaiseen kasvuun ja ymmärryksen lisääntymiseen.

Lapsistamme ei tule zombeja – Ruutuaika, peliaika vai ohjattu pelikasvatus?

Reksille on tullut paljon kyselyjä lasten kokonaisruutuajasta ja ennaltamäärätystä peliajasta. Mikä on oikea tapa? Ja reksi rientää apuun!

6 tapaa miten lapsesi oppii pelaamalla Minecraftia

Miksi Minecraft Education Edition on ylivertainen opetuspeli? Tässä reksin blogissa avataan 6 tapaa miten lapsesi oppii pelaamalla Minecraftia.

Gamerin ja vanhemman välinen peliturvadiili

Gamerin ja vanhemman välinen peliturvadiili on sopimuspohja, jonka avulla voit parantaa verkkoturvallisuuteen liittyviä asioita perheessäsi.

Mitä ihmettä se School of Gaming oikein tekee?

Ihmetekoja hyvinkin! Saamme lapset oppimaan uusia asioita ilman, että he edes huomaavatkaan sitä. Teemme oppimisesta hauskaa ja motivoivaa.

Viisi ohjetta vanhemmille aiheesta Youtube ja lapset

Reksi ottaa kantaa lasten Youtuben katsomiseen ilman kukkahattuilua tai nipottamista ja antaa viisi ohjetta vanhemmille aiheesta Youtube ja lapset.

Kuinka paljon on liian paljon?

Reksi on saanut postia ja kyselyitä vanhemmilta, että kuinka paljon olisi sopiva määrä antaa lapsen pelata viikossa - "Kuinka paljon on liian paljon?".