Minecraft-kesäleirit ovat kuin interaktiivisia näytelmiä

Minecraft-kesäleirit ovat kuin interaktiivisia näytelmiä

School of Gamingin kesäleirit ovat täällä! Reksi ja Kanslisti-Niina yhdessä päägedumme Aleksi “Kala” Höylän kanssa olemme laittaneet leirikonseptit uusiksi ja uusia sisältöjä tiikerin lailla tankkiin. Aleksi on taustaltaan myös teatterialan ammattilainen ja siitä innostuneena eräässäkin palaverissa reksi vaipui nuoruuden muisteloihin kuinka parhaimmillaan lapsuuden teatterielämykset ovat olleet yhteisesti koko yleisöä koskettavia elämyksiä. Ja varsinkin silloin, kun lapset on otettu mukaan seikkailuun yhtenä oleellisena osana esitystä. Esimerkkinä reksi nosti esille Suomenlinnan uumenissa järjestettävät tarinalliset seikkailukierrokset. Omasta muisteloistaan herättyään reksi totesikin, että School of Gamingin Minecraft-kesäleirit ovat kuin interaktiivisia näytelmiä. Todellakin!

Tänä kesänä lapset pääsevät School of Gamingin mukana huimiin seikkailuihin! Miltä kuulostaisi vetää supersankarin viitta ylleen ja lähteä taistelemaan Soglandiaa uhkaavia pahiksia vastaan ja suorittamaan supersankarin töitä myös virtuaalimaailman ulkopuolella, omassa lähipiirissä? Tai hypätä lumoavaan taikakoulumaailmaan ja vetää itse askarreltu taikasauva avuksi, kun yhdessä opetellaan harrypottermaisessa ympäristössä velhojen ja noitien urapolun aakkosia.

Tarinalliset seikkailut hauskojen teemojen äärellä ja pelikasvattajan toimiessa teatterin ohjaajana leiriläiset vedetään mukaan näytelmään, jossa toivottavasti saavutetaan samanlaisia elämyksiä kuin reksin nuoruusmuisteloissa. Ja parhaimmillaan bondataan muiden viittahemmojen tai taikasauvan heiluttajien kanssa siten, että syntyy elinikäisiä taistelupareja ja ryhmä-äxiä ilkimyksiä vastaan.

Tässäpä hieman katsausta millaisia interaktiivisia teatterielämyksiä lapsia varten on kesäksi juonittu Soglandian koulurakennuksen koillistornissa. (HUOM! ihan artikkelin viimeisellä rivillä on pieni palkinto sinulle, joka jaksoit lukea loppuun asti.)

Maaginen kesäleiri verkossa gamereille: velhojen ja noitien taikakoulu

Velhojen ja noitien taikakoulu (7.-11.6.2021 – 3pv/5pv, konsoli + PC/MAC)

Oletko lukenut tarinoita eräästä nuoresta velhopojasta, joka lähti veloille ja noidille tarkoitettuun kouluun? Haluaisitko päästä mukaan samanlaiseen kouluun? No, nyt se on mahdollista. Velhojen ja noitien taikakoulu käynnistyy kesäkuussa! Ilmoittautumaan! (PC/MAC) & Ilmoittautumaan! (Konsoli)

Supersankareiden kokoontumisajot Minecraftissa School of Gamingin kesäleirillä

Supersankarien kesäleiri (14.-18.6.2021 – 3pv/5pv)

Tällä Minecraft-leirillä jokainen löytää itsestään supersankarin! Onko tuo oma sisäinen supersankari sitten Teräsmies, Wonder Woman, Batman tai Spider-man, niin tällä leirillä se selviää! Ilmoittautumaan!

Farmielämää Minecraftissa kesäleireilyn merkeissä

Maatilan elämää eläinten ja luonnon ystäville (21.-23.6.2021 – 3pv)

Ammuu! Aamu alkaa maatilalla jo varhain. Hevoset pitää hoitaa, kanat ruokkia, lehmät lypsää ja lampaat viedä laitumelle. Minecraft-maatilalla ei tekevältä työt lopu! Leirillä rakennetaan yhdessä oma maatila, kasvatetaan sinne eläimet ja hankitaan työkalut ja -koneet. Istutetaan pellot täyteen viljaa, kasvimaille vihannekset, puutarhaan hedelmät ja lopuksi kerätään sato ja järjestetään elonkorjuujuhlat! Ilmoittautumaan!

Minecraft päivittyy, osallistu tutkimusmatkalle uuteen maailmaan yhdessä kavereiden kanssa

Minecraftin Löytöretkeilijät (21.-23.6.2021 – 3pv)

Uusi Minecraftin versio julkaistaan kahdessa osassa kesällä 2021. Tässä kerhossa pääsemme tutkimaan uuden Minecraft-version vielä tuntemattomia maailmoja ja toiminnallisuuksia. Täyttä seikkailua ennen kuin löytöretkeilijät voivat lähteä juhannuksen viettoon. Ilmoittautumaan!

Ihmeelliset otukset kesäleirillä konsolipelaajat pääsevät kesyttämään mitä kummallisempia otuksia.

Ihmeelliset otukset (28.-30.6.2021 – 3pv, konsolileiri)

Ihmeelliset otukset -leiri on luotu sellaisille gamereille, jotka ovat aina haaveilleet omasta pienestä hirmuliskosta tai lohikäärmeestä tai hevosesta, mutta vanhemmat eivät syystä tai toisesta ole tätä toivetta voineet toteuttaa. Otuksia kesytetään kesäkuussa 28.-30.6.2021! Ilmoittautumaan!

Kadonneet maailmat kesäleiri seikkailuhenkisille konsoligamereille

Kadonneet maailmat (2.-4.8.2021 – 3pv, konsolileiri)

Tämä leiri on rohkeista rohkeimmille seikkailijoille. Todellisille löytöretkille, jotka menevät sinne, minne muut eivät uskalla! Merirosvojen aarresaarelle, valtameren pohjaan ja muinaiseen pyramidien ja muumioiden maahan. Kadonneisiin maailmoihin matkataan elokuussa 2.–4.8.2021! Ilmoittautumaan!

Kesytä dinosaurus kesälomalla Minecraft-kesäleirillä.

Kuinka kesytän oman dinosauruksen? (2.-6.8.2021 – 3pv/5pv)

Miltä mahtoi näyttää jurakauden aikainen maailma, kun dinosaurukset vaeltelivat tasangoilla ja lentoliskot liihottelivat taivaalla? Jos teidän perheessä on tätä joskus mietitty, niin asia voidaan selvittää tässä ja nyt. Jurassicraft Minecraft-maailma toivottaa tervetulleeksi menneen maailman löytöretkeilijän. Ilmoittautumaan!

PS. Koodilla “ahkeragamer15” saat 15%:n stipendin itsellesi, koska olet ahkeran gamerin ahkera vanhempi! Koko leiritarjonnan näet täältä: www.sog.gg/pelileirit-verkossa/ 

Miksi lapsistamme tulee meitä tyhmempiä?

Ihmisistä on tulossa tyhmempiä. Suomalaisten lasten ja nuorten oppimistulosten syöksykierre on ollut hurjaa. Voiko School of Gamingin reksi tehdä asialle jotain?

Tulevaisuuden koulutus

Tulevaisuuden koulutus tarkoittaa lisääntyvää personointia, ihmisyyden taitojen korostamista ja teknologian jatkuvaa integrointia. Pysymällä ajan tasalla vanhemmat voivat auttaa lapsiaan menestymään muuttuvassa koulutusympäristössä.

Harrastamisen Suomen Mallin kehitysideoita

Reksin kirjoituksen tarkoituksena on kokemukseen perustuen antaa kehitysideoita niin kunnille, kuin ministeriöllekin toiveena ja tavoitteena jatkuvasti kehittyvä harrastamisen malli lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Reksi haastatteli ulkosuomalaisen gamerin äitiä

Reksi laittoi postipöllön matkaan kohti Norjaa ja kyseli jo yli kaksi vuotta School of Gamingissä olleen Anna-gamerin äidin mietteitä.

Mitä tapahtui Annan suomen kielen taidolle Minecraft-harrastuksessa?

"Kun Anna aloitti koulun kuuden vanhana huomasin, että vaikka hän puhuu suomea hyvin, hän ei taivuttanut verbejä ja adjektiiveja oikein ja hänellä oli pienempi sanavarasto suomeksi kuin norjaksi.", Anne-Marie kertoo.

Rahalla menestykseen? Varo tällaisia pelimekanismeja

Maksaisitko enemmän menestyksestä vai yllätyksestä? Haluatko pelien opettavan lapsellesi, että menestykseen löytyy oikotie, kun vain vilauttaa korttia tai latoo käteistä tiskiin?

Ulkosuomalaiset lapset ja suomen kielen taito

Ulkosuomalaiset lapset ja suomen kielen taito ovat vanhemmille haastava yhtälö. Olisiko pelit ratkaisu kielitaidon ylläpitämiseen?

School of Gamingin uusi toimintamalli

School of Gamingin uusi toimintamalli esittelyssä. Mukaan pääsee ilmaiseksi, mutta kaiken hyödyn saa irti lukukausimaksun maksamalla.

Liikuttava peli Pokémon Go

Pokémon Go on erityisen liikuttava peli! Suomessa pelaajia on yhteensä kymmeniä tuhansia. Lue miksi se on niin hyvä ja hyödyllinen harrastus!

Pelileiri verkossa vai kesäleiri skutsissa?

Pelileiri verkossa vai kesäleiri skutsissa? Kinkkinen kysymys! Jos School of Gamingin reksiltä kysytään, niin molempi parempi!