Mitä ihmettä se School of Gaming oikein tekee?

Ihmetekoja hyvinkin! Saamme lapset oppimaan uusia asioita ilman, että he edes huomaavatkaan sitä. Teemme oppimisesta hauskaa ja motivoivaa. Houkuttelemme ujot puhumaan ja höpöttäjät kuuntelemaan ja kaukana kaikesta asuvat löytävät meidän avulla uusia kavereita. Opetamme lapset puhumaan koneiden ja ulkomaan kielillä. Muun muassa sellaisia ihmetekoja School of Gaming tekee.

Olemme käärineet palvelumme muutamaan pakettiin, josta jokainen voi valita itselleen sopivimman omien aikataulujen, elämäntilanteen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Iltapäiväkerhot

Kerran tai kaksi viikossa koulun jälkeen järjestettäviä vaihtuvateemaisia pelikasvatuksellisia kerhoja. Eri ikäryhmille 7-9 -vuotiaille sekä 9+ -vuotiaille. Pienryhmissä (max. 12) tapahtuvaa toimintaa koulutettujen pelikasvattajien johdolla. Yksi kerhokerta kestää kaksi tuntia. Kerhojen sisältö vaihtelee kiinnostuksen mukaan. Näitä ovat esimerkiksi: tekniikka, seikkailu, rakentelu, pelien tekeminen ja aloittelijoille suunnatut kerhot. Peleinä käytetään pääasiassa Minecraftia, mutta tulevaisuudessa myös muita.

Lisätietoa: Iltapäiväkerhot

Helsingin Sanomat teki iltapäiväkerhoista jutun Lasten Uutisiin:

Taitokerhot

Taitokerhot ovat kerran viikossa järjestettäviä, vain yhteen tiettyyn konkreettiseen taitoon keskittyviä kerhoja. Taitokerhoissa voi opetella mm. ohjelmointia, serverin pystytystä ja ylläpitoa, pelisuunnittelua, matematiikkaa ja ongelmanratkaisua sekä antiikin arkkitehtuuria ja historiaa. Lisää sisältöjä on suunnitteilla. Taitokerhoissa toimitaan pienryhmissä koulutettujen pelikasvattajien johdolla.

Lisätietoa: Taitokerhot

Pelinuokkari

Pelinuokkari on avoinna arkisin klo 13-17 ja sinne voi tulla ja sieltä voi lähteä omien aikataulujen mukaan. Pelinuokkarilla on kuukausittainen ohjelma peleistä, joita siellä pelataan yhdessä muiden pelinuokkarilaisten kanssa valvovan pelikasvattajan ohjauksessa. Among Us on ollut erityisen suosittu! Pelinuokkarissa ryhmäkoot ovat isommat ja siellä ei ole varsinaista kasvatus- tai koulutustavoitetta. Ryhmässä toimiessa ja yhdessä pelatessa lapset silti vahvistavat monia ominaisuuksia, josta on myöhemmin heille hyötyä.

Lisätietoa: Pelinuokkari

Leirit

Leirit ovat olleet suosittu osa toimintaamme alusta alkaen. Järjestämme leirejä koulujen loma-aikoina, kuten kesä-, syys-, joulu- ja hiihtolomalla. Tällä hetkellä olemme järjestäneet Minecraft- ja Fortnite-leirejä. Minecraft-leirit ovat tarinallisia ja seikkailun aikana toteutetaan kasvatuksellisia tavoitteita. Fortnite-leireillä tavoitteet löytyvät peliteknisten ja -taktisten asioiden harjoittelemisesta ja kilpailullisessa turnauksessa toimimisesta.

Lisätietoa: Leirit

Pre-Esports

Pre-Esports on tavoitteellisesta ja kilpailullisesta e-urheilusta kiinnostuneille 9-12 -vuotiaille lapsille suunniteltu konsepti. Viikottaisista johdetuista valmennuksista, omatoimisista harjoituksista ja viikonloppuisin järjestettävistä turnauksista koostuva e-urheilun maailmaan valmistava valmennusohjelma on yksi ensimmäisiä Suomessa. Peleinä Pre-Esportsissa on valittavana Battle Royale -genren Fortnite ja FPS- eli First Person Shooter -genren Overwatch. Myös muita esports-pelejä otetaan mukaan ohjelmaan jatkossa, mikäli kiinnostusta ilmenee.

Lisätietoa: Pre-Esports

Miksi lapsistamme tulee meitä tyhmempiä?

Ihmisistä on tulossa tyhmempiä. Suomalaisten lasten ja nuorten oppimistulosten syöksykierre on ollut hurjaa. Voiko School of Gamingin reksi tehdä asialle jotain?

Tulevaisuuden koulutus

Tulevaisuuden koulutus tarkoittaa lisääntyvää personointia, ihmisyyden taitojen korostamista ja teknologian jatkuvaa integrointia. Pysymällä ajan tasalla vanhemmat voivat auttaa lapsiaan menestymään muuttuvassa koulutusympäristössä.

Harrastamisen Suomen Mallin kehitysideoita

Reksin kirjoituksen tarkoituksena on kokemukseen perustuen antaa kehitysideoita niin kunnille, kuin ministeriöllekin toiveena ja tavoitteena jatkuvasti kehittyvä harrastamisen malli lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Reksi haastatteli ulkosuomalaisen gamerin äitiä

Reksi laittoi postipöllön matkaan kohti Norjaa ja kyseli jo yli kaksi vuotta School of Gamingissä olleen Anna-gamerin äidin mietteitä.

Mitä tapahtui Annan suomen kielen taidolle Minecraft-harrastuksessa?

"Kun Anna aloitti koulun kuuden vanhana huomasin, että vaikka hän puhuu suomea hyvin, hän ei taivuttanut verbejä ja adjektiiveja oikein ja hänellä oli pienempi sanavarasto suomeksi kuin norjaksi.", Anne-Marie kertoo.

Rahalla menestykseen? Varo tällaisia pelimekanismeja

Maksaisitko enemmän menestyksestä vai yllätyksestä? Haluatko pelien opettavan lapsellesi, että menestykseen löytyy oikotie, kun vain vilauttaa korttia tai latoo käteistä tiskiin?

Ulkosuomalaiset lapset ja suomen kielen taito

Ulkosuomalaiset lapset ja suomen kielen taito ovat vanhemmille haastava yhtälö. Olisiko pelit ratkaisu kielitaidon ylläpitämiseen?

School of Gamingin uusi toimintamalli

School of Gamingin uusi toimintamalli esittelyssä. Mukaan pääsee ilmaiseksi, mutta kaiken hyödyn saa irti lukukausimaksun maksamalla.

Liikuttava peli Pokémon Go

Pokémon Go on erityisen liikuttava peli! Suomessa pelaajia on yhteensä kymmeniä tuhansia. Lue miksi se on niin hyvä ja hyödyllinen harrastus!

Pelileiri verkossa vai kesäleiri skutsissa?

Pelileiri verkossa vai kesäleiri skutsissa? Kinkkinen kysymys! Jos School of Gamingin reksiltä kysytään, niin molempi parempi!