Mitä ihmettä se School of Gaming oikein tekee?

Ihmetekoja hyvinkin! Saamme lapset oppimaan uusia asioita ilman, että he edes huomaavatkaan sitä. Teemme oppimisesta hauskaa ja motivoivaa. Houkuttelemme ujot puhumaan ja höpöttäjät kuuntelemaan ja kaukana kaikesta asuvat löytävät meidän avulla uusia kavereita. Opetamme lapset puhumaan koneiden ja ulkomaan kielillä. Muun muassa sellaisia ihmetekoja School of Gaming tekee.

Olemme käärineet palvelumme muutamaan pakettiin, josta jokainen voi valita itselleen sopivimman omien aikataulujen, elämäntilanteen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Iltapäiväkerhot

Kerran tai kaksi viikossa koulun jälkeen järjestettäviä vaihtuvateemaisia pelikasvatuksellisia kerhoja. Eri ikäryhmille 7-9 -vuotiaille sekä 9+ -vuotiaille. Pienryhmissä (max. 12) tapahtuvaa toimintaa koulutettujen pelikasvattajien johdolla. Yksi kerhokerta kestää kaksi tuntia. Kerhojen sisältö vaihtelee kiinnostuksen mukaan. Näitä ovat esimerkiksi: tekniikka, seikkailu, rakentelu, pelien tekeminen ja aloittelijoille suunnatut kerhot. Peleinä käytetään pääasiassa Minecraftia, mutta tulevaisuudessa myös muita.

Lisätietoa: Iltapäiväkerhot

Helsingin Sanomat teki iltapäiväkerhoista jutun Lasten Uutisiin:

Taitokerhot

Taitokerhot ovat kerran viikossa järjestettäviä, vain yhteen tiettyyn konkreettiseen taitoon keskittyviä kerhoja. Taitokerhoissa voi opetella mm. ohjelmointia, serverin pystytystä ja ylläpitoa, pelisuunnittelua, matematiikkaa ja ongelmanratkaisua sekä antiikin arkkitehtuuria ja historiaa. Lisää sisältöjä on suunnitteilla. Taitokerhoissa toimitaan pienryhmissä koulutettujen pelikasvattajien johdolla.

Lisätietoa: Taitokerhot

Pelinuokkari

Pelinuokkari on avoinna arkisin klo 13-17 ja sinne voi tulla ja sieltä voi lähteä omien aikataulujen mukaan. Pelinuokkarilla on kuukausittainen ohjelma peleistä, joita siellä pelataan yhdessä muiden pelinuokkarilaisten kanssa valvovan pelikasvattajan ohjauksessa. Among Us on ollut erityisen suosittu! Pelinuokkarissa ryhmäkoot ovat isommat ja siellä ei ole varsinaista kasvatus- tai koulutustavoitetta. Ryhmässä toimiessa ja yhdessä pelatessa lapset silti vahvistavat monia ominaisuuksia, josta on myöhemmin heille hyötyä.

Lisätietoa: Pelinuokkari

Leirit

Leirit ovat olleet suosittu osa toimintaamme alusta alkaen. Järjestämme leirejä koulujen loma-aikoina, kuten kesä-, syys-, joulu- ja hiihtolomalla. Tällä hetkellä olemme järjestäneet Minecraft- ja Fortnite-leirejä. Minecraft-leirit ovat tarinallisia ja seikkailun aikana toteutetaan kasvatuksellisia tavoitteita. Fortnite-leireillä tavoitteet löytyvät peliteknisten ja -taktisten asioiden harjoittelemisesta ja kilpailullisessa turnauksessa toimimisesta.

Lisätietoa: Leirit

Pre-Esports

Pre-Esports on tavoitteellisesta ja kilpailullisesta e-urheilusta kiinnostuneille 9-12 -vuotiaille lapsille suunniteltu konsepti. Viikottaisista johdetuista valmennuksista, omatoimisista harjoituksista ja viikonloppuisin järjestettävistä turnauksista koostuva e-urheilun maailmaan valmistava valmennusohjelma on yksi ensimmäisiä Suomessa. Peleinä Pre-Esportsissa on valittavana Battle Royale -genren Fortnite ja FPS- eli First Person Shooter -genren Overwatch. Myös muita esports-pelejä otetaan mukaan ohjelmaan jatkossa, mikäli kiinnostusta ilmenee.

Lisätietoa: Pre-Esports

Mitä ihmettä se School of Gaming oikein tekee?

Ihmetekoja hyvinkin! Saamme lapset oppimaan uusia asioita ilman, että he edes huomaavatkaan sitä. Teemme oppimisesta hauskaa ja motivoivaa.

Viisi ohjetta vanhemmille aiheesta Youtube ja lapset

Reksi ottaa kantaa lasten Youtuben katsomiseen ilman kukkahattuilua tai nipottamista ja antaa viisi ohjetta vanhemmille aiheesta Youtube ja lapset.

Kuinka paljon on liian paljon?

Reksi on saanut postia ja kyselyitä vanhemmilta, että kuinka paljon olisi sopiva määrä antaa lapsen pelata viikossa - "Kuinka paljon on liian paljon?".

Miksi Pre-Esports? Miksi ei esports? 

Miksi Pre-Esports? Miksi ei esports? Esportsin rakenteelliset ongelmat korjattava. On aika tuoda yhteiskunnallinen missio ja vastuu e-urheiluun!

10 syytä miksi pelata joukkueessa eikä yksin

Tässä artikkelissä esitetään 10 syytä miksi pelata joukkueessa eikä yksin. Yhteisöissä on voimaa ja 1+1 on enemmän kuin 2.

Pelivinkkejä vanhemmille: Silmäniskumurhaaja Among Us?

Vanhassa vara parempi? Pelivinkkejä vanhemmille: Silmäniskumurhaaja Among Us? -blogi katsastaa yhden nuorison hittipeleistä.

5+5 – Pelikasvatusvinkkejä vanhemmille osa 2/2

5+5 - Pelikasvatusvinkkejä vanhemmille osa 2/2, jotta pelaamisesta saataisiin positiivinen voima perheissä. Tässä vinkit kutosesta kymppiin!

Sen seitsemän syytä opetella ohjelmointia

On tavattoman tärkeää, että lapset opettelevat ohjelmoinnin perusteet jo nuorena. Tässä sen seitsemän syytä opetella ohjelmointia.

Pelivinkkejä vanhemmille: Pelit ja tunnetaidot – Suru ja menetys

Monet lapset joutuvat valitettavan aikaisin elämässään kokemaan menetyksen tuoman hämmennyksen ja surun. Suosittelemme artikkelissa sopivia pelejä auttamaan lapsia vaikeiden tuntemusten ja tunteiden käsittelyssä.

Uusi blogisarja: Pelivinkkejä vanhemmille

Tämän Pelivinkkejä vanhemmille blogisarjan tavoite on kiihdyttää pelikulttuurin valtavirtaistamisen vauhtia ja työntää pelejä ja pelaamista tuossa yhteiskunnan hyväksyntäputkessa eteenpäin.