Mitä ihmettä se School of Gaming oikein tekee?

Ihmetekoja hyvinkin! Saamme lapset oppimaan uusia asioita ilman, että he edes huomaavatkaan sitä. Teemme oppimisesta hauskaa ja motivoivaa. Houkuttelemme ujot puhumaan ja höpöttäjät kuuntelemaan ja kaukana kaikesta asuvat löytävät meidän avulla uusia kavereita. Opetamme lapset puhumaan koneiden ja ulkomaan kielillä. Muun muassa sellaisia ihmetekoja School of Gaming tekee.

Olemme käärineet palvelumme muutamaan pakettiin, josta jokainen voi valita itselleen sopivimman omien aikataulujen, elämäntilanteen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Iltapäiväkerhot

Kerran tai kaksi viikossa koulun jälkeen järjestettäviä vaihtuvateemaisia pelikasvatuksellisia kerhoja. Eri ikäryhmille 7-9 -vuotiaille sekä 9+ -vuotiaille. Pienryhmissä (max. 12) tapahtuvaa toimintaa koulutettujen pelikasvattajien johdolla. Yksi kerhokerta kestää kaksi tuntia. Kerhojen sisältö vaihtelee kiinnostuksen mukaan. Näitä ovat esimerkiksi: tekniikka, seikkailu, rakentelu, pelien tekeminen ja aloittelijoille suunnatut kerhot. Peleinä käytetään pääasiassa Minecraftia, mutta tulevaisuudessa myös muita.

Lisätietoa: Iltapäiväkerhot

Helsingin Sanomat teki iltapäiväkerhoista jutun Lasten Uutisiin:

Taitokerhot

Taitokerhot ovat kerran viikossa järjestettäviä, vain yhteen tiettyyn konkreettiseen taitoon keskittyviä kerhoja. Taitokerhoissa voi opetella mm. ohjelmointia, serverin pystytystä ja ylläpitoa, pelisuunnittelua, matematiikkaa ja ongelmanratkaisua sekä antiikin arkkitehtuuria ja historiaa. Lisää sisältöjä on suunnitteilla. Taitokerhoissa toimitaan pienryhmissä koulutettujen pelikasvattajien johdolla.

Lisätietoa: Taitokerhot

Pelinuokkari

Pelinuokkari on avoinna arkisin klo 13-17 ja sinne voi tulla ja sieltä voi lähteä omien aikataulujen mukaan. Pelinuokkarilla on kuukausittainen ohjelma peleistä, joita siellä pelataan yhdessä muiden pelinuokkarilaisten kanssa valvovan pelikasvattajan ohjauksessa. Among Us on ollut erityisen suosittu! Pelinuokkarissa ryhmäkoot ovat isommat ja siellä ei ole varsinaista kasvatus- tai koulutustavoitetta. Ryhmässä toimiessa ja yhdessä pelatessa lapset silti vahvistavat monia ominaisuuksia, josta on myöhemmin heille hyötyä.

Lisätietoa: Pelinuokkari

Leirit

Leirit ovat olleet suosittu osa toimintaamme alusta alkaen. Järjestämme leirejä koulujen loma-aikoina, kuten kesä-, syys-, joulu- ja hiihtolomalla. Tällä hetkellä olemme järjestäneet Minecraft- ja Fortnite-leirejä. Minecraft-leirit ovat tarinallisia ja seikkailun aikana toteutetaan kasvatuksellisia tavoitteita. Fortnite-leireillä tavoitteet löytyvät peliteknisten ja -taktisten asioiden harjoittelemisesta ja kilpailullisessa turnauksessa toimimisesta.

Lisätietoa: Leirit

Pre-Esports

Pre-Esports on tavoitteellisesta ja kilpailullisesta e-urheilusta kiinnostuneille 9-12 -vuotiaille lapsille suunniteltu konsepti. Viikottaisista johdetuista valmennuksista, omatoimisista harjoituksista ja viikonloppuisin järjestettävistä turnauksista koostuva e-urheilun maailmaan valmistava valmennusohjelma on yksi ensimmäisiä Suomessa. Peleinä Pre-Esportsissa on valittavana Battle Royale -genren Fortnite ja FPS- eli First Person Shooter -genren Overwatch. Myös muita esports-pelejä otetaan mukaan ohjelmaan jatkossa, mikäli kiinnostusta ilmenee.

Lisätietoa: Pre-Esports

Sen seitsemän viihdyttävää ja opettavaista peliä pelattavaksi yhdessä lasten kanssa

Sen seitsemän viihdyttävää ja opettavaista peliä pelattavaksi yhdessä lasten kanssa. Näissä pääset nopeasti alkuun.

Mikä on pelikavereiden vaikutus lapsen tulevaisuuteen?

Kysymys "Mikä on pelikavereiden vaikutus lapsen tulevaisuuteen?" on reksin mielestä vanhempien hyvä ottaa iltapalakeskustelun aiheeksi.

Pelaamisen totaalikielto ei toimi edes totalitarismissa

Kiinassa lapsilla on kuulemma peliongelma. Siksi pelit kielletään eli alan kielellä bännätään. Pelaamisen totaalikielto ei toimi edes totalitarismissa.

Minecraft-kesäleirit ovat kuin interaktiivisia näytelmiä

Minecraft-kesäleirit ovat kuin interaktiivisia näytelmiä. Reksi ja Kanslisti-Niina yhdessä päägedumme Aleksi "Kala" Höylän kanssa olemme laittaneet leirikonseptit uusiksi ja uusia sisältöjä tiikerin lailla tankkiin.

Sommaren är här – Opitaan kieliä pelaamalla

Sommaren är här - Opitaan kieliä pelaamalla. Kielen oppimisen kautta avautuu portit monipuoliseen henkilökohtaiseen kasvuun ja ymmärryksen lisääntymiseen.

Lapsistamme ei tule zombeja – Ruutuaika, peliaika vai ohjattu pelikasvatus?

Reksille on tullut paljon kyselyjä lasten kokonaisruutuajasta ja ennaltamäärätystä peliajasta. Mikä on oikea tapa? Ja reksi rientää apuun!

6 tapaa miten lapsesi oppii pelaamalla Minecraftia

Miksi Minecraft Education Edition on ylivertainen opetuspeli? Tässä reksin blogissa avataan 6 tapaa miten lapsesi oppii pelaamalla Minecraftia.

Gamerin ja vanhemman välinen peliturvadiili

Gamerin ja vanhemman välinen peliturvadiili on sopimuspohja, jonka avulla voit parantaa verkkoturvallisuuteen liittyviä asioita perheessäsi.

Viisi ohjetta vanhemmille aiheesta Youtube ja lapset

Reksi ottaa kantaa lasten Youtuben katsomiseen ilman kukkahattuilua tai nipottamista ja antaa viisi ohjetta vanhemmille aiheesta Youtube ja lapset.

Kuinka paljon on liian paljon?

Reksi on saanut postia ja kyselyitä vanhemmilta, että kuinka paljon olisi sopiva määrä antaa lapsen pelata viikossa - "Kuinka paljon on liian paljon?".