Mitä ihmettä se School of Gaming oikein tekee?

Ihmetekoja hyvinkin! Saamme lapset oppimaan uusia asioita ilman, että he edes huomaavatkaan sitä. Teemme oppimisesta hauskaa ja motivoivaa. Houkuttelemme ujot puhumaan ja höpöttäjät kuuntelemaan ja kaukana kaikesta asuvat löytävät meidän avulla uusia kavereita. Opetamme lapset puhumaan koneiden ja ulkomaan kielillä. Muun muassa sellaisia ihmetekoja School of Gaming tekee.

Olemme käärineet palvelumme muutamaan pakettiin, josta jokainen voi valita itselleen sopivimman omien aikataulujen, elämäntilanteen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Iltapäiväkerhot

Kerran tai kaksi viikossa koulun jälkeen järjestettäviä vaihtuvateemaisia pelikasvatuksellisia kerhoja. Eri ikäryhmille 7-9 -vuotiaille sekä 9+ -vuotiaille. Pienryhmissä (max. 12) tapahtuvaa toimintaa koulutettujen pelikasvattajien johdolla. Yksi kerhokerta kestää kaksi tuntia. Kerhojen sisältö vaihtelee kiinnostuksen mukaan. Näitä ovat esimerkiksi: tekniikka, seikkailu, rakentelu, pelien tekeminen ja aloittelijoille suunnatut kerhot. Peleinä käytetään pääasiassa Minecraftia, mutta tulevaisuudessa myös muita.

Lisätietoa: Iltapäiväkerhot

Helsingin Sanomat teki iltapäiväkerhoista jutun Lasten Uutisiin:

Taitokerhot

Taitokerhot ovat kerran viikossa järjestettäviä, vain yhteen tiettyyn konkreettiseen taitoon keskittyviä kerhoja. Taitokerhoissa voi opetella mm. ohjelmointia, serverin pystytystä ja ylläpitoa, pelisuunnittelua, matematiikkaa ja ongelmanratkaisua sekä antiikin arkkitehtuuria ja historiaa. Lisää sisältöjä on suunnitteilla. Taitokerhoissa toimitaan pienryhmissä koulutettujen pelikasvattajien johdolla.

Lisätietoa: Taitokerhot

Pelinuokkari

Pelinuokkari on avoinna arkisin klo 13-17 ja sinne voi tulla ja sieltä voi lähteä omien aikataulujen mukaan. Pelinuokkarilla on kuukausittainen ohjelma peleistä, joita siellä pelataan yhdessä muiden pelinuokkarilaisten kanssa valvovan pelikasvattajan ohjauksessa. Among Us on ollut erityisen suosittu! Pelinuokkarissa ryhmäkoot ovat isommat ja siellä ei ole varsinaista kasvatus- tai koulutustavoitetta. Ryhmässä toimiessa ja yhdessä pelatessa lapset silti vahvistavat monia ominaisuuksia, josta on myöhemmin heille hyötyä.

Lisätietoa: Pelinuokkari

Leirit

Leirit ovat olleet suosittu osa toimintaamme alusta alkaen. Järjestämme leirejä koulujen loma-aikoina, kuten kesä-, syys-, joulu- ja hiihtolomalla. Tällä hetkellä olemme järjestäneet Minecraft- ja Fortnite-leirejä. Minecraft-leirit ovat tarinallisia ja seikkailun aikana toteutetaan kasvatuksellisia tavoitteita. Fortnite-leireillä tavoitteet löytyvät peliteknisten ja -taktisten asioiden harjoittelemisesta ja kilpailullisessa turnauksessa toimimisesta.

Lisätietoa: Leirit

Pre-Esports

Pre-Esports on tavoitteellisesta ja kilpailullisesta e-urheilusta kiinnostuneille 9-12 -vuotiaille lapsille suunniteltu konsepti. Viikottaisista johdetuista valmennuksista, omatoimisista harjoituksista ja viikonloppuisin järjestettävistä turnauksista koostuva e-urheilun maailmaan valmistava valmennusohjelma on yksi ensimmäisiä Suomessa. Peleinä Pre-Esportsissa on valittavana Battle Royale -genren Fortnite ja FPS- eli First Person Shooter -genren Overwatch. Myös muita esports-pelejä otetaan mukaan ohjelmaan jatkossa, mikäli kiinnostusta ilmenee.

Lisätietoa: Pre-Esports

Pelaaminen on lapsen työtä

Pelaaminen on lapsen työtä. Jatkossa School of Gamingin toiminnassa ihmisyyden taidot ovat yhä enemmän keskiössä ja pidämme siitä huolen, että meidän kaikissa digitaalisissa harrastuksissa annetaan tilaa luovuudelle ja leikille.

Lakkovahti huolehtii lapsista verkossa

Lakkovahti huolehtii lapsista verkossa. Palvelussa pelikasvattajat vahtivat ja huolehtivat lapsista verkossa päivän aikana, jotta vanhemmat voivat huoletta keskittyä töihinsä.

Taloustaidot kehittyvät pelaamisen avulla

Pelaamalla lisää taitoja rahanhallintaan. Mitä hyötyjä pelaamisesta voi saada? Taloustaidot kehittyvät pelaamisen avulla.

Raha ja pelaaminen

Pelaamiseen, kuten muihinkin harrastuksiin, tarvitaan rahaa. Raha ja pelaaminen liittyvät olennaisesti yhteen.

Ohjelmointia lapsille – Näillä työkaluilla alkuun!

Haluaako lapsesi opetella ohjelmointia? Haluatko, että lapsellasi olisi perusymmärrys ja -taidot ohjelmoinnista pienestä pitäen?

Ikinä en oo maitoa juonut – enkä juo!

Pelikasvatuksemme yksi tärkeimmistä tavoitteista on auttaa gamereitä tunnistamaan, erottamaan, ilmaisemaan, ymmärtämään ja hyväksymään omia tunteita.

Tulevaisuuden ammatteja

Kun katselet lapsesi aherrusta koulutiellä, niin tuleeko mietittyä, että millaisessa maailmassa hän tuleekaan työskentelemään 2030-luvulla? Mitkä ovat niitä tulevaisuuden ammatteja?

Kuinka tunnistaa tubettajien ja influenssereiden negatiivinen vaikutus lapsiin?

Kuinka huomata ja estää päällisin puolin harmittomassa mediakanavassa oleva haitallinen sisältö, jonka esittää lapsille jopa idolin asemassa oleva henkilö? Kuinka tunnistaa tubettajien ja influenssereiden negatiivinen vaikutus lapsiin?

Minecraftin avaruuskerhossa opitaan tähtitiedettä ja että kuusta ei löydy juustoa

Minecraftin avaruuskerhossa opitaan tähtitiedettä ja että kuusta ei löydy juustoa. Santeri "Planetaari" Manninen opettaa gamereille tähtitieteellisiä juttuja!

Voiko pelaaminen motivoida lasta liikkumaan?

Tiesitkö, että keskiverto, vapaalla jalalla oleva, saa vähemmän raitista ulkoilmaa kuin keskiverto pallo jalassa oleva ihminen? Kuinka School of Gaming haluaa vapauttaa perheet liikkumattomuuden vankilasta? Voiko pelaaminen motivoida lasta liikkumaan?