10 syytä miksi pelata joukkueessa eikä yksin

Pre-Esports - 10 syytä miksi lapsen kannattaa pelata joukkueessa eikä yksin

Reksi on värvännyt Soglandian e-jumppasaliin Pre-Esports -tiimiin kaverikseen e-urheilualan suomalaisia osaajia. Yhdessä suunnittelemme lapsille sopivia harjoitteita ja sisältöjä treeneihin sekä laadimme heille leiritys-, kilpailu- ja turnauskalenteria vuodelle 2021. Ilmoittaudu mukaan tästä, paikkoja on vielä jäljellä. Ja jos loppuu, niin järjestetään lisää! Mutta jos joku vielä arpoo, että olisiko Pre-Esports -ryhmään liityttävä vai ei, niin tässä tulee 10 syytä miksi pelata joukkueessa eikä yksin.

Reksin vähän pidempi vuodatus asiasta löytyy toisesta artikkelista täältä. 

1. Tää on meidän jengi!

Yhteenkuuluvaisuuden tunne, kun saa olla osa yhteisöä, joka jakaa saman kiinnostuksen kohteen, vahvistaa nuoren itsetuntoa ja positiivista minäkuvaa: “Olen arvokas yhteisön jäsen. Minulla on merkitystä.”

2. Luottoa löytyy

Joukkueessa opetellaan luottamaan toisiin ja olemaan luottamuksen arvoisia.

3. Mä jeesaan sua, sä mua

Autetaan ja otetaan vastaan apua. Ja työskennellään yhdessä kohti yhteistä tavoitetta, jonka saavuttamiseksi jokaista ja jokaisen panosta tarvitaan.

4. Tuloksia tulee, kun sitoutuu

Aito ja pitkäkestoinen sitoutuminen johonkin yhteiseen juttuun, kuten joukkueeseen, ja harrastaminen yhdessä helpottavat myös jatkossa uusien asioiden aloittamista, kuten vaikka kuntoilun tai jonkun toisen harrastuksen.

5. Mä lupaan, mä teen

Joukkueeseen kuuluminen auttaa pitämään kiinni rutiineista, lupauksista ja samalla opettaa kurinalaisuutta. Kynnys pettää joukkuetovereiden luottamus olemalla harjoittelematta tai tekemättä omaa osaansa on suuri.

6. Masis ja depis adjö!

Joukkueurheiluun osallistuminen ja joukkueeseen kuulumisen on todettu vähentävän masennukseen sairastumisen riskiä.

7. Harjoittelun syvempi merkitys

Harjoittelu ja määrätietoinen työskentely omien taitojen parantamiseksi, erityisesti hyvän valmentajan alaisuudessa, vahvistaa omia henkisiä voimavaroja ja antaa eväitä sisäiseen kasvuun.  Samalla itsetunto ja itsevarmuus voivat saada positiivisen ruiskeen.

8. Asennetta kouluun ja työelämään

Nuori oppii, että vaikka hän ei pystyisikään tekemään jotain tänään, niin harjoittelemalla ahkerasti hän pystyy siihen ehkä jo huomenna, tai viimeistään yliyliylihuomenna! Tämä asenne kantaa pitkälle missä tahansa, myös opiskeluissa ja myöhemmin työelämässä.

9. Feilaten ja oppien

Epäonnistumiset opettavat. Tappioiden ja epäonnistumisen kautta kasvaa ymmärrys, että tekemällä asioita paremmin ja harjoittelemalla enemmän, voi saavuttaa saman tason, kuin vastustajansa. Samalla myös opitaan hyväksymään, että aina ei voi voittaa ja se on ihan normaalia. Ymmärtämällä, että annettuaan parhaansa, on jo voittanut itsensä. Tämä on yksi kaikista tärkeimmistä urheilun suomista pitkän aikavälin hyödyistä, joita ihminen voi saada.

10. Sisulla siitä selviää

Urheilun kautta opitut ominaisuudet, kuten periksiantamattomuus ja omien rajojen sekä omien mahdollisuuksien tunteminen, auttavat lasta tulevaisuudessa hallitsemaan koulun, työelämän ja ihmissuhteiden aiheuttamia haasteita.

+Bonus 11. Ystävät rakkaat

Joukkueesta saa uusia, jopa elinikäisiä, ystäviä, joiden kanssa voi jakaa onnistumisen ja epäonnistumisen hetkiä turvallisessa ympäristössä. Joukkueessa on pelikavereita erilaisista taustoista, joiden ansiosta oma verkosto ja maailmankuva laajenee.


Hyötyjä on muitakin, kuten että saa mummilta ja vaarilta parhaat vermeet harrastusta varten, oma rankki nousee kohisten, äiti ja isä ovat lapsensa kehityksestä erityisen ylpeitä ja koulukavereilta tulee respectiä. Käsitellään niitä myöhemmin. Tässä oli kuitenkin reksin mielestä top 10 syytä miksi pelata joukkueessa eikä yksin.

Pre-Esports -ryhmiin voi ilmoittautua täältä.

Sen seitsemän viihdyttävää ja opettavaista peliä pelattavaksi yhdessä lasten kanssa

Sen seitsemän viihdyttävää ja opettavaista peliä pelattavaksi yhdessä lasten kanssa. Näissä pääset nopeasti alkuun.

Mikä on pelikavereiden vaikutus lapsen tulevaisuuteen?

Kysymys "Mikä on pelikavereiden vaikutus lapsen tulevaisuuteen?" on reksin mielestä vanhempien hyvä ottaa iltapalakeskustelun aiheeksi.

Pelaamisen totaalikielto ei toimi edes totalitarismissa

Kiinassa lapsilla on kuulemma peliongelma. Siksi pelit kielletään eli alan kielellä bännätään. Pelaamisen totaalikielto ei toimi edes totalitarismissa.

Minecraft-kesäleirit ovat kuin interaktiivisia näytelmiä

Minecraft-kesäleirit ovat kuin interaktiivisia näytelmiä. Reksi ja Kanslisti-Niina yhdessä päägedumme Aleksi "Kala" Höylän kanssa olemme laittaneet leirikonseptit uusiksi ja uusia sisältöjä tiikerin lailla tankkiin.

Sommaren är här – Opitaan kieliä pelaamalla

Sommaren är här - Opitaan kieliä pelaamalla. Kielen oppimisen kautta avautuu portit monipuoliseen henkilökohtaiseen kasvuun ja ymmärryksen lisääntymiseen.

Lapsistamme ei tule zombeja – Ruutuaika, peliaika vai ohjattu pelikasvatus?

Reksille on tullut paljon kyselyjä lasten kokonaisruutuajasta ja ennaltamäärätystä peliajasta. Mikä on oikea tapa? Ja reksi rientää apuun!

6 tapaa miten lapsesi oppii pelaamalla Minecraftia

Miksi Minecraft Education Edition on ylivertainen opetuspeli? Tässä reksin blogissa avataan 6 tapaa miten lapsesi oppii pelaamalla Minecraftia.

Gamerin ja vanhemman välinen peliturvadiili

Gamerin ja vanhemman välinen peliturvadiili on sopimuspohja, jonka avulla voit parantaa verkkoturvallisuuteen liittyviä asioita perheessäsi.

Mitä ihmettä se School of Gaming oikein tekee?

Ihmetekoja hyvinkin! Saamme lapset oppimaan uusia asioita ilman, että he edes huomaavatkaan sitä. Teemme oppimisesta hauskaa ja motivoivaa.

Viisi ohjetta vanhemmille aiheesta Youtube ja lapset

Reksi ottaa kantaa lasten Youtuben katsomiseen ilman kukkahattuilua tai nipottamista ja antaa viisi ohjetta vanhemmille aiheesta Youtube ja lapset.