10 syytä miksi pelata joukkueessa eikä yksin

Pre-Esports - 10 syytä miksi lapsen kannattaa pelata joukkueessa eikä yksin

Reksi on värvännyt Soglandian e-jumppasaliin Pre-Esports -tiimiin kaverikseen e-urheilualan suomalaisia osaajia. Yhdessä suunnittelemme lapsille sopivia harjoitteita ja sisältöjä treeneihin sekä laadimme heille leiritys-, kilpailu- ja turnauskalenteria vuodelle 2021. Ilmoittaudu mukaan tästä, paikkoja on vielä jäljellä. Ja jos loppuu, niin järjestetään lisää! Mutta jos joku vielä arpoo, että olisiko Pre-Esports -ryhmään liityttävä vai ei, niin tässä tulee 10 syytä miksi pelata joukkueessa eikä yksin.

Reksin vähän pidempi vuodatus asiasta löytyy toisesta artikkelista täältä. 

1. Tää on meidän jengi!

Yhteenkuuluvaisuuden tunne, kun saa olla osa yhteisöä, joka jakaa saman kiinnostuksen kohteen, vahvistaa nuoren itsetuntoa ja positiivista minäkuvaa: “Olen arvokas yhteisön jäsen. Minulla on merkitystä.”

2. Luottoa löytyy

Joukkueessa opetellaan luottamaan toisiin ja olemaan luottamuksen arvoisia.

3. Mä jeesaan sua, sä mua

Autetaan ja otetaan vastaan apua. Ja työskennellään yhdessä kohti yhteistä tavoitetta, jonka saavuttamiseksi jokaista ja jokaisen panosta tarvitaan.

4. Tuloksia tulee, kun sitoutuu

Aito ja pitkäkestoinen sitoutuminen johonkin yhteiseen juttuun, kuten joukkueeseen, ja harrastaminen yhdessä helpottavat myös jatkossa uusien asioiden aloittamista, kuten vaikka kuntoilun tai jonkun toisen harrastuksen.

5. Mä lupaan, mä teen

Joukkueeseen kuuluminen auttaa pitämään kiinni rutiineista, lupauksista ja samalla opettaa kurinalaisuutta. Kynnys pettää joukkuetovereiden luottamus olemalla harjoittelematta tai tekemättä omaa osaansa on suuri.

6. Masis ja depis adjö!

Joukkueurheiluun osallistuminen ja joukkueeseen kuulumisen on todettu vähentävän masennukseen sairastumisen riskiä.

7. Harjoittelun syvempi merkitys

Harjoittelu ja määrätietoinen työskentely omien taitojen parantamiseksi, erityisesti hyvän valmentajan alaisuudessa, vahvistaa omia henkisiä voimavaroja ja antaa eväitä sisäiseen kasvuun.  Samalla itsetunto ja itsevarmuus voivat saada positiivisen ruiskeen.

8. Asennetta kouluun ja työelämään

Nuori oppii, että vaikka hän ei pystyisikään tekemään jotain tänään, niin harjoittelemalla ahkerasti hän pystyy siihen ehkä jo huomenna, tai viimeistään yliyliylihuomenna! Tämä asenne kantaa pitkälle missä tahansa, myös opiskeluissa ja myöhemmin työelämässä.

9. Feilaten ja oppien

Epäonnistumiset opettavat. Tappioiden ja epäonnistumisen kautta kasvaa ymmärrys, että tekemällä asioita paremmin ja harjoittelemalla enemmän, voi saavuttaa saman tason, kuin vastustajansa. Samalla myös opitaan hyväksymään, että aina ei voi voittaa ja se on ihan normaalia. Ymmärtämällä, että annettuaan parhaansa, on jo voittanut itsensä. Tämä on yksi kaikista tärkeimmistä urheilun suomista pitkän aikavälin hyödyistä, joita ihminen voi saada.

10. Sisulla siitä selviää

Urheilun kautta opitut ominaisuudet, kuten periksiantamattomuus ja omien rajojen sekä omien mahdollisuuksien tunteminen, auttavat lasta tulevaisuudessa hallitsemaan koulun, työelämän ja ihmissuhteiden aiheuttamia haasteita.

+Bonus 11. Ystävät rakkaat

Joukkueesta saa uusia, jopa elinikäisiä, ystäviä, joiden kanssa voi jakaa onnistumisen ja epäonnistumisen hetkiä turvallisessa ympäristössä. Joukkueessa on pelikavereita erilaisista taustoista, joiden ansiosta oma verkosto ja maailmankuva laajenee.


Hyötyjä on muitakin, kuten että saa mummilta ja vaarilta parhaat vermeet harrastusta varten, oma rankki nousee kohisten, äiti ja isä ovat lapsensa kehityksestä erityisen ylpeitä ja koulukavereilta tulee respectiä. Käsitellään niitä myöhemmin. Tässä oli kuitenkin reksin mielestä top 10 syytä miksi pelata joukkueessa eikä yksin.

Pre-Esports -ryhmiin voi ilmoittautua täältä.

Miksi lapsistamme tulee meitä tyhmempiä?

Ihmisistä on tulossa tyhmempiä. Suomalaisten lasten ja nuorten oppimistulosten syöksykierre on ollut hurjaa. Voiko School of Gamingin reksi tehdä asialle jotain?

Tulevaisuuden koulutus

Tulevaisuuden koulutus tarkoittaa lisääntyvää personointia, ihmisyyden taitojen korostamista ja teknologian jatkuvaa integrointia. Pysymällä ajan tasalla vanhemmat voivat auttaa lapsiaan menestymään muuttuvassa koulutusympäristössä.

Harrastamisen Suomen Mallin kehitysideoita

Reksin kirjoituksen tarkoituksena on kokemukseen perustuen antaa kehitysideoita niin kunnille, kuin ministeriöllekin toiveena ja tavoitteena jatkuvasti kehittyvä harrastamisen malli lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Reksi haastatteli ulkosuomalaisen gamerin äitiä

Reksi laittoi postipöllön matkaan kohti Norjaa ja kyseli jo yli kaksi vuotta School of Gamingissä olleen Anna-gamerin äidin mietteitä.

Mitä tapahtui Annan suomen kielen taidolle Minecraft-harrastuksessa?

"Kun Anna aloitti koulun kuuden vanhana huomasin, että vaikka hän puhuu suomea hyvin, hän ei taivuttanut verbejä ja adjektiiveja oikein ja hänellä oli pienempi sanavarasto suomeksi kuin norjaksi.", Anne-Marie kertoo.

Rahalla menestykseen? Varo tällaisia pelimekanismeja

Maksaisitko enemmän menestyksestä vai yllätyksestä? Haluatko pelien opettavan lapsellesi, että menestykseen löytyy oikotie, kun vain vilauttaa korttia tai latoo käteistä tiskiin?

Ulkosuomalaiset lapset ja suomen kielen taito

Ulkosuomalaiset lapset ja suomen kielen taito ovat vanhemmille haastava yhtälö. Olisiko pelit ratkaisu kielitaidon ylläpitämiseen?

School of Gamingin uusi toimintamalli

School of Gamingin uusi toimintamalli esittelyssä. Mukaan pääsee ilmaiseksi, mutta kaiken hyödyn saa irti lukukausimaksun maksamalla.

Liikuttava peli Pokémon Go

Pokémon Go on erityisen liikuttava peli! Suomessa pelaajia on yhteensä kymmeniä tuhansia. Lue miksi se on niin hyvä ja hyödyllinen harrastus!

Pelileiri verkossa vai kesäleiri skutsissa?

Pelileiri verkossa vai kesäleiri skutsissa? Kinkkinen kysymys! Jos School of Gamingin reksiltä kysytään, niin molempi parempi!