Pelivinkkejä vanhemmille: Silmäniskumurhaaja Among Us?

pelivinkkejä vanhemmille: silmäniskumurhaaja among us

Jonnet ei muista. Noloo, ne sanoo, jos niiltä kysyy. Samalla kun pelaavat Among Us:ia kännykällään.

Monet supersuositut uudet pelit ovatkin vanhojen ideoiden uudelleenlämmittelyä. Among Us on nopsaan tullut yhdeksi suosituimmaksi peliksi nuorison keskuudessa. Ydinidea siinä on sama kuin meidän Silmäniskumurhaaja-leikissä aikoinaan. Joukossa on joku, jolla on pahat mielessä. Vain olemalla kekseliäs ja se, jolla on hyvät hoksottimet, voi selvitä hengissä ja paljastaa huijarin joukossa!

Hyvät tarinat ja leikit kestävät isältä tyttärelle ja äidiltä pojalle. Vuodet tuovat vain vähän uutta härpäkettä ympärille, mutta sama perusjuttu vetoaa uusiin sukupolviin, kuten aiempiinkin.

Among Us toimii paremmin kaveriporukassa

School of Gamingissä kokeilimme joululomien aikaan vetää johdettuja Among Us -sessioita Discord-kanavillamme. Ensinnäkin ne olivat tosi suosittuja, mutta huomasimme iloksemme, että pelisessiot myös aktivoivat lapsia keskustelemaan audiokanavan kautta vilkkaasti toistensa kanssa. Tätä ei tapahdu samalla tavalla, jos pelaa peliä satunnaisilla pelin tarjoamilla servereillä. Pelin pelaaminen yhdessä SOG-koulukavereiden kesken loi selkeästi lisää yhteishenkeä toimintaan. Joulun välipäivinä kanavillamme näkyi paljon spontaaneja ryhmiä pelaamassa yhdessä. Reksin vanhaa sydäntä tämä lämmitti kovin!

Erityinen huomio oli myös, että moni gamer osoitti aloitekykyä ja otti hienosti vastuuta keräten uusia porukoita kasaan, kun edelliset loppuivat. Ilman, että gedun (aka. game educator eli pelikasvattaja) itsessään tarvi sitä määrätä tai ohjata.

Toisin sanoen vanha kunnon silmäniskumurhaaja on voimissaan ja uusi pelimuoto on vain parantanut sen kasvatuksellisia ulottuvuuksia. Ongelmanratkomisen ja loogisen päättelykyvyn lisäksi sen avulla voidaan kehittää oma-aloitteisuutta, rohkeutta kommunikoida ja viestiä sekä vastuunottoa omasta porukasta eli johtajuutta.

Ja löytyy monia muitakin pelejä, joita voidaan pelata yhdessä viihtyen, mutta samalla ne kehittävät lasta kuin huomaamatta.

Tästäpä reksillä virisi ajatus uudesta konseptista työnimellä “viikonlopun peliaika”. Ehkä sitä voisin kaikista uskollisimpien reksin suosikkivanhempien kanssa pilotoida loppukuusta? Oliskohan joku kiinnostunut? 

Siispä jos teidän perheessä kiinnostaa pilotoida tammikuun 23. ja/tai 24. päivä viikonloppuna Among Us:ia sekä muutamien muiden valikoitujen pelien ympärillä hauskaa tekemistä valvotussa ja turvallisessa ympäristössä niin ryhdy hetimiten seuraamaan “Postia reksiltä” -kirjettä! Sitä kautta saatat päästä reksin lellikiksi ja näin pöllöposti kuskaa kotiovellesi kutsuja, tarjouksia ja vinkkejä siisteihin juttuihin 😉

Pelaaminen on lapsen työtä

Pelaaminen on lapsen työtä. Jatkossa School of Gamingin toiminnassa ihmisyyden taidot ovat yhä enemmän keskiössä ja pidämme siitä huolen, että meidän kaikissa digitaalisissa harrastuksissa annetaan tilaa luovuudelle ja leikille.

Lakkovahti huolehtii lapsista verkossa

Lakkovahti huolehtii lapsista verkossa. Palvelussa pelikasvattajat vahtivat ja huolehtivat lapsista verkossa päivän aikana, jotta vanhemmat voivat huoletta keskittyä töihinsä.

Taloustaidot kehittyvät pelaamisen avulla

Pelaamalla lisää taitoja rahanhallintaan. Mitä hyötyjä pelaamisesta voi saada? Taloustaidot kehittyvät pelaamisen avulla.

Raha ja pelaaminen

Pelaamiseen, kuten muihinkin harrastuksiin, tarvitaan rahaa. Raha ja pelaaminen liittyvät olennaisesti yhteen.

Ohjelmointia lapsille – Näillä työkaluilla alkuun!

Haluaako lapsesi opetella ohjelmointia? Haluatko, että lapsellasi olisi perusymmärrys ja -taidot ohjelmoinnista pienestä pitäen?

Ikinä en oo maitoa juonut – enkä juo!

Pelikasvatuksemme yksi tärkeimmistä tavoitteista on auttaa gamereitä tunnistamaan, erottamaan, ilmaisemaan, ymmärtämään ja hyväksymään omia tunteita.

Tulevaisuuden ammatteja

Kun katselet lapsesi aherrusta koulutiellä, niin tuleeko mietittyä, että millaisessa maailmassa hän tuleekaan työskentelemään 2030-luvulla? Mitkä ovat niitä tulevaisuuden ammatteja?

Kuinka tunnistaa tubettajien ja influenssereiden negatiivinen vaikutus lapsiin?

Kuinka huomata ja estää päällisin puolin harmittomassa mediakanavassa oleva haitallinen sisältö, jonka esittää lapsille jopa idolin asemassa oleva henkilö? Kuinka tunnistaa tubettajien ja influenssereiden negatiivinen vaikutus lapsiin?

Minecraftin avaruuskerhossa opitaan tähtitiedettä ja että kuusta ei löydy juustoa

Minecraftin avaruuskerhossa opitaan tähtitiedettä ja että kuusta ei löydy juustoa. Santeri "Planetaari" Manninen opettaa gamereille tähtitieteellisiä juttuja!

Voiko pelaaminen motivoida lasta liikkumaan?

Tiesitkö, että keskiverto, vapaalla jalalla oleva, saa vähemmän raitista ulkoilmaa kuin keskiverto pallo jalassa oleva ihminen? Kuinka School of Gaming haluaa vapauttaa perheet liikkumattomuuden vankilasta? Voiko pelaaminen motivoida lasta liikkumaan?