Pelivinkkejä vanhemmille: Silmäniskumurhaaja Among Us?

pelivinkkejä vanhemmille: silmäniskumurhaaja among us

Jonnet ei muista. Noloo, ne sanoo, jos niiltä kysyy. Samalla kun pelaavat Among Us:ia kännykällään.

Monet supersuositut uudet pelit ovatkin vanhojen ideoiden uudelleenlämmittelyä. Among Us on nopsaan tullut yhdeksi suosituimmaksi peliksi nuorison keskuudessa. Ydinidea siinä on sama kuin meidän Silmäniskumurhaaja-leikissä aikoinaan. Joukossa on joku, jolla on pahat mielessä. Vain olemalla kekseliäs ja se, jolla on hyvät hoksottimet, voi selvitä hengissä ja paljastaa huijarin joukossa!

Hyvät tarinat ja leikit kestävät isältä tyttärelle ja äidiltä pojalle. Vuodet tuovat vain vähän uutta härpäkettä ympärille, mutta sama perusjuttu vetoaa uusiin sukupolviin, kuten aiempiinkin.

Among Us toimii paremmin kaveriporukassa

School of Gamingissä kokeilimme joululomien aikaan vetää johdettuja Among Us -sessioita Discord-kanavillamme. Ensinnäkin ne olivat tosi suosittuja, mutta huomasimme iloksemme, että pelisessiot myös aktivoivat lapsia keskustelemaan audiokanavan kautta vilkkaasti toistensa kanssa. Tätä ei tapahdu samalla tavalla, jos pelaa peliä satunnaisilla pelin tarjoamilla servereillä. Pelin pelaaminen yhdessä SOG-koulukavereiden kesken loi selkeästi lisää yhteishenkeä toimintaan. Joulun välipäivinä kanavillamme näkyi paljon spontaaneja ryhmiä pelaamassa yhdessä. Reksin vanhaa sydäntä tämä lämmitti kovin!

Erityinen huomio oli myös, että moni gamer osoitti aloitekykyä ja otti hienosti vastuuta keräten uusia porukoita kasaan, kun edelliset loppuivat. Ilman, että gedun (aka. game educator eli pelikasvattaja) itsessään tarvi sitä määrätä tai ohjata.

Toisin sanoen vanha kunnon silmäniskumurhaaja on voimissaan ja uusi pelimuoto on vain parantanut sen kasvatuksellisia ulottuvuuksia. Ongelmanratkomisen ja loogisen päättelykyvyn lisäksi sen avulla voidaan kehittää oma-aloitteisuutta, rohkeutta kommunikoida ja viestiä sekä vastuunottoa omasta porukasta eli johtajuutta.

Ja löytyy monia muitakin pelejä, joita voidaan pelata yhdessä viihtyen, mutta samalla ne kehittävät lasta kuin huomaamatta.

Tästäpä reksillä virisi ajatus uudesta konseptista työnimellä “viikonlopun peliaika”. Ehkä sitä voisin kaikista uskollisimpien reksin suosikkivanhempien kanssa pilotoida loppukuusta? Oliskohan joku kiinnostunut? 

Siispä jos teidän perheessä kiinnostaa pilotoida tammikuun 23. ja/tai 24. päivä viikonloppuna Among Us:ia sekä muutamien muiden valikoitujen pelien ympärillä hauskaa tekemistä valvotussa ja turvallisessa ympäristössä niin ryhdy hetimiten seuraamaan “Postia reksiltä” -kirjettä! Sitä kautta saatat päästä reksin lellikiksi ja näin pöllöposti kuskaa kotiovellesi kutsuja, tarjouksia ja vinkkejä siisteihin juttuihin 😉

Miksi lapsistamme tulee meitä tyhmempiä?

Ihmisistä on tulossa tyhmempiä. Suomalaisten lasten ja nuorten oppimistulosten syöksykierre on ollut hurjaa. Voiko School of Gamingin reksi tehdä asialle jotain?

Tulevaisuuden koulutus

Tulevaisuuden koulutus tarkoittaa lisääntyvää personointia, ihmisyyden taitojen korostamista ja teknologian jatkuvaa integrointia. Pysymällä ajan tasalla vanhemmat voivat auttaa lapsiaan menestymään muuttuvassa koulutusympäristössä.

Harrastamisen Suomen Mallin kehitysideoita

Reksin kirjoituksen tarkoituksena on kokemukseen perustuen antaa kehitysideoita niin kunnille, kuin ministeriöllekin toiveena ja tavoitteena jatkuvasti kehittyvä harrastamisen malli lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Reksi haastatteli ulkosuomalaisen gamerin äitiä

Reksi laittoi postipöllön matkaan kohti Norjaa ja kyseli jo yli kaksi vuotta School of Gamingissä olleen Anna-gamerin äidin mietteitä.

Mitä tapahtui Annan suomen kielen taidolle Minecraft-harrastuksessa?

"Kun Anna aloitti koulun kuuden vanhana huomasin, että vaikka hän puhuu suomea hyvin, hän ei taivuttanut verbejä ja adjektiiveja oikein ja hänellä oli pienempi sanavarasto suomeksi kuin norjaksi.", Anne-Marie kertoo.

Rahalla menestykseen? Varo tällaisia pelimekanismeja

Maksaisitko enemmän menestyksestä vai yllätyksestä? Haluatko pelien opettavan lapsellesi, että menestykseen löytyy oikotie, kun vain vilauttaa korttia tai latoo käteistä tiskiin?

Ulkosuomalaiset lapset ja suomen kielen taito

Ulkosuomalaiset lapset ja suomen kielen taito ovat vanhemmille haastava yhtälö. Olisiko pelit ratkaisu kielitaidon ylläpitämiseen?

School of Gamingin uusi toimintamalli

School of Gamingin uusi toimintamalli esittelyssä. Mukaan pääsee ilmaiseksi, mutta kaiken hyödyn saa irti lukukausimaksun maksamalla.

Liikuttava peli Pokémon Go

Pokémon Go on erityisen liikuttava peli! Suomessa pelaajia on yhteensä kymmeniä tuhansia. Lue miksi se on niin hyvä ja hyödyllinen harrastus!

Pelileiri verkossa vai kesäleiri skutsissa?

Pelileiri verkossa vai kesäleiri skutsissa? Kinkkinen kysymys! Jos School of Gamingin reksiltä kysytään, niin molempi parempi!