Sen seitsemän syytä opetella ohjelmointia

Sen seitsemän syytä opetella ohjelmointia

Koska ihmiskunta on yhä enemmän riippuvainen ​​teknologiasta, on ratkaisevan tärkeää, että lapset ymmärtävät kuinka kaikki toimii ja opettelevat ohjelmoinnin perusteet jo nuorena. Ohjelmoinnilla on monia etuja lastemme kognitiiviselle, akateemiselle ja ammatilliselle kehitykselle. Kaiken lisäksi ohjelmoinnin opetteleminen on hauskaa! Ainakin täällä School of Gamingissä! Siksi Reksi listaa teille tänään sen seitsemän syytä opetella ohjelmointia.

Ohjelmoinnin hyödyt

Ohjelmointi on tapa, jolla annamme ohjeita tietokoneille. Ohjelmointikieliä taas on olemassa monia, ja jokaisella niistä on toisistaan hivenen poikkeava tarkoitus. Esimerkiksi Python-kieltä käytetään tekoälyn ohjelmointiin, kun taas Java-kieltä käytetään paljon verkkopalveluiden ohjelmoimisessa. Näitä molempia tullaan opettelemaan School of Gamingin “Ollaan koodeissa” -kerhoissa. Kaikilla ohjelmointikielillä on kuitenkin samanlaiset juuret, ja ohjelmointia on mahdollista opetella nuoresta pitäen.  Tässä hyviä syitä miksi.

1. KOODI ON KIELI, JOKA TUO IHMISET YHTEEN

Ohjelmointikieli on kansainvälinen kieli, jota paitsi tietokoneet ymmärtävät, myös muut ohjelmoijat maailmassa, ja todennäköisesti robotit ja alienit muilta planeetoilta (vitsi vain!). Totuus on, että ohjelmointi-innostuksen kautta voi olla globaalissa vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa yli rajojen ja osallistua suuriin ihmiskuntaa hyödyttäviin projekteihin vaikka kotisohvalta käsin ilman vaikeuksia. Tarvitaan vain yhteinen kieli, jolla on säännöt, joita kaikki ymmärtävät. Koodi tuo ihmiset yhteen.

2. LUOVUUS KEHITTYY

Ohjelmoinnin kaltaisen työkalun avulla voi tehdä omista visioistaan totta, tuoda omat ajatukset konkreettisiksi luomuksiksi. Osaamalla ohjelmoida, voi tuoda konkretiaan melkein kaiken, mitä aivot osaavat kuvitella. Voi esimerkiksi luoda ohjelmointitaitojen avulla maailman seuraavaksi eniten ladatun sovelluksen, ehkä tehdä maailman interaktiivisimman verkkosivuston tai luoda pelin kaverien iloksi tyhjästä. Oma luovuus kehittyy, kun sille antaa työkaluja toteuttaa ideat

3. ONGELMANRATKAISUKYKY KEHITTYY

Kun oppii ohjelmoimaan, kohtaa jatkuvasti ongelmia, jotka on ratkaistava. Ja ei, ongelma ei ole aina huono juttu. Ongelma on enemmänkin haaste, joka on ratkaistava luovalla ja tehokkaalla tavalla. Toisin sanoen, ongelma ei haittaa ohjelmoijan mieltä, vaan ohjelmoijan aivot etsivät jatkuvasti pikemminkin erilaisia ​​tapoja ratkaista se. Kun kohtaa ongelmia koodimaailmassa, on luonnollista, että oppii ratkaisemaan ongelmia ilman suurta vaivaa myös jokapäiväisessä elämässä.

4. OHJELMOIJAT OVAT HALUTTUJA TYÖELÄMÄSSÄ

Ohjelmointitaidot antavat kilpailuetua muihin hakijoihin verrattuna useilla teollisuudenaloilla. Ohjelmointitaidot tulevat tarpeeseen lähes kaikkialla ammatillisessa elämässä. Ja vaikka ei olisikaan ammatiltaan pääsääntöinen ohjelmoija, niin ohjelmoinnin perusteiden ymmärtäminen auttaa mitä tahansa tekeekään. Mutta jos haluaa ohjelmoijaksi, niin edessä on kissanpäivät työpaikkaa valitessa: LinkedInin työnantajien 10 halutuimman työpaikan joukossa Software Engineer ja JavaScript Developer ovat melkein aina viiden parhaan joukossa.

5. YMMÄRRYS KUINKA MAAILMA TOIMII

Kaikki lapset ovat uteliaita syntymästä lähtien. Vaikka välillä vanhemmilla palaa käämit, kun lapsi purkaa palasiksi kaiken, minkä käsiinsä saa, niin näkemällä, kokemalla ja selvittämällä, mitä asioiden sisällä on ja miten erilaiset palat muodostavat kokonaisuuksia linkkiytymällä toisiinsa, lapsi oppii ymmärtämään ja hahmottamaan maailmaa. Myös ohjelmoinnissa mennään usein erehdyksen ja yrityksen kautta ja kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Kannustamalla lasta kokeilemaan, yrittämään ja erehtymään autamme häntä selvittämään miten maailma toimii. Oppimalla ohjelmointia lapset ymmärtävät, kuinka teknologia liittyy kaikkeen. Se antaa heille laajempaa perspektiiviä nähdä myös yhteiskunnallisia kokonaisuuksia.

6. AKATEEMINEN KEHITYS

Ohjelmointi avaa oven lasten kognitiiviselle kehitykselle, koska se auttaa heitä suunnittelemaan ja järjestämään ajatuksiaan. Tämä auttaa pärjäämään myös muissa aineissa, kuten kielitiede, matematiikka, luonnontieteet, tekniikka ja talous. Houkuttelemalla lapsen luontaista luovuutta esiin kehitetään samalla aivojen taiteellista osaa. Se, jos mikä, on lasten kehityksessä olennaisen tärkeää.

7. TULEVAISUUDESSA OLEMME KAIKKI YRITTÄJIÄ

Niin, halusimme tai emme, niin yrittäjämäinen tapa tehdä töitä lisääntyy. Startup-yritysten ja teknologiayritysten maailmassa ohjelmointitaito on välttämätöntä. Useimmat startupit ja helposti skaalautuvat yritykset perustavat liiketoimintansa teknologian varaan. Eli toisin sanoen tukeutumalla ohjelmointitaitoisten ihmisten osaamiseen. 

Mikäli ymmärtää ohjelmoinnin perusteet, niin oman liiketoiminnan aloittaminen varsin helppoa. Ohjelmoinnin ja teknologian ymmärtäminen helpottaa liiketoiminnan suunnittelua, käynnistämistä ja kasvattamista. Verkkosivut, applikaatiot ja myytävät tuotteet, olivat ne sitten mitä tahansa, saavat entistä enemmän ilmaa siipien alle, kun tietää mistä vivusta vääntää ja mikä vaikuttaa mihin ja miten. Ohjelmointitaitoiselle maailma on avoin ja mahdollisuudet rajattomat.

Siinä olivat Reksin sen seitsemän syytä opetella ohjelmointia -lista. Jos lähipiiristä löytyy lapsia, joille ohjelmoinnin osaamisesta olisi hyötyä, niin jatka lukemista vielä hieman eteenpäin…

Kuinka päästä alkuun?

Ohjelmointi ei ole vain symbolien kirjoittamista mustalle näytölle, kuten elokuvissa. Sen opettelu on oikeasti paljon hauskempaa! School of Gaming käyttää pelejä ohjelmointitaitojen opettelemisessa. Oppiminen tapahtuu kuin huomaamatta ja ohjelmoinnin tulokset näkyvät ruudulla visuaalisessa muodossa reaaliajassa. 

Käyttämässämme (Suomessa kehitetyssä!) Minecraft Education Edition:ssa lapsi tekee pieniä tehtäviä ja haasteita ja luo erilaisia automaatioita syöttämällä arvoja, jotka ohjelma tulkitsee ja suorittaa. Esimerkiksi: Minecraftissa voidaan antaa hahmolle käskyn kävellä kuusi askelta eteenpäin tai hyppäämään, mikäli jokin ehto täyttyy. Jos hahmo lähestyy puuta, voidaan ohjelmoida puu pudottamaan omenan, kun hahmo on tarpeeksi lähellä. Vaihtoehtoja on lähes rajaton määrä ja kaikki tapahtuu visuaalisella, pelinomaisella ja lapsille ymmärrettävällä tavalla. 

School of Gaming opettaa lapsia ohjelmoimaan pelien avulla

Ohjelmoinnin oppiminen on helpompaa, kun käytössä on henkilökohtainen opas, joka opettaa askel askeleelta ohjelmoinnin salaisuudet. School of Gamingin pelikasvattajat tutustuttavat lapset Minecraftin mahdollisuuksiin ja ohjelmoinnin perusteisiin. Heidän kanssa he saavat rautaisannoksen tietoa ja osaamista ohjelmoinnista Minecraftin avulla. School of Gaming vie lapset osalliseksi jännittävään seikkailuun, jonka päässä avautuu ovi elämää mullistaviin mahdollisuuksiin. Ei huonosti yhdeltä kerholta, vai mitä?

School of Gamingin “Ollaan koodeissa – Opi ohjelmointia Minecraftin avulla” -kerhot löydät täältä!

Tervetuloa maailman innostavimpaan kouluun!

Kuinka tunnistaa tubettajien ja influenssereiden negatiivinen vaikutus lapsiin?

Kuinka huomata ja estää päällisin puolin harmittomassa mediakanavassa oleva haitallinen sisältö, jonka esittää lapsille jopa idolin asemassa oleva henkilö? Kuinka tunnistaa tubettajien ja influenssereiden negatiivinen vaikutus lapsiin?

Minecraftin avaruuskerhossa opitaan tähtitiedettä ja että kuusta ei löydy juustoa

Minecraftin avaruuskerhossa opitaan tähtitiedettä ja että kuusta ei löydy juustoa. Santeri "Planetaari" Manninen opettaa gamereille tähtitieteellisiä juttuja!

Voiko pelaaminen motivoida lasta liikkumaan?

Tiesitkö, että keskiverto, vapaalla jalalla oleva, saa vähemmän raitista ulkoilmaa kuin keskiverto pallo jalassa oleva ihminen? Kuinka School of Gaming haluaa vapauttaa perheet liikkumattomuuden vankilasta? Voiko pelaaminen motivoida lasta liikkumaan?

Mikä on Roblox ja mitä lapset ja nuoret voivat opetella sen avulla?

School of Gamingin gamer-vanhempia ja gamereitä varsinkin kiinnostaa tietää, että mikä on Roblox ja mitä lapset ja nuoret voivat opetella sen avulla?

Kun tytöt ja pojat harrastavat yhdessä, niin maailmasta tulee parempi

Kun tytöt ja pojat harrastavat yhdessä, niin maailmasta tulee parempi paikka meille kaikille.

Sen seitsemän viihdyttävää ja opettavaista peliä pelattavaksi yhdessä lasten kanssa

Sen seitsemän viihdyttävää ja opettavaista peliä pelattavaksi yhdessä lasten kanssa. Näissä pääset nopeasti alkuun.

Mikä on pelikavereiden vaikutus lapsen tulevaisuuteen?

Kysymys "Mikä on pelikavereiden vaikutus lapsen tulevaisuuteen?" on reksin mielestä vanhempien hyvä ottaa iltapalakeskustelun aiheeksi.

Pelaamisen totaalikielto ei toimi edes totalitarismissa

Kiinassa lapsilla on kuulemma peliongelma. Siksi pelit kielletään eli alan kielellä bännätään. Pelaamisen totaalikielto ei toimi edes totalitarismissa.

Minecraft-kesäleirit ovat kuin interaktiivisia näytelmiä

Minecraft-kesäleirit ovat kuin interaktiivisia näytelmiä. Reksi ja Kanslisti-Niina yhdessä päägedumme Aleksi "Kala" Höylän kanssa olemme laittaneet leirikonseptit uusiksi ja uusia sisältöjä tiikerin lailla tankkiin.

Sommaren är här – Opitaan kieliä pelaamalla

Sommaren är här - Opitaan kieliä pelaamalla. Kielen oppimisen kautta avautuu portit monipuoliseen henkilökohtaiseen kasvuun ja ymmärryksen lisääntymiseen.