Sen seitsemän syytä opetella ohjelmointia

Sen seitsemän syytä opetella ohjelmointia

Koska ihmiskunta on yhä enemmän riippuvainen ​​teknologiasta, on ratkaisevan tärkeää, että lapset ymmärtävät kuinka kaikki toimii ja opettelevat ohjelmoinnin perusteet jo nuorena. Ohjelmoinnilla on monia etuja lastemme kognitiiviselle, akateemiselle ja ammatilliselle kehitykselle. Kaiken lisäksi ohjelmoinnin opetteleminen on hauskaa! Ainakin täällä School of Gamingissä! Siksi Reksi listaa teille tänään sen seitsemän syytä opetella ohjelmointia.

Ohjelmoinnin hyödyt

Ohjelmointi on tapa, jolla annamme ohjeita tietokoneille. Ohjelmointikieliä taas on olemassa monia, ja jokaisella niistä on toisistaan hivenen poikkeava tarkoitus. Esimerkiksi Python-kieltä käytetään tekoälyn ohjelmointiin, kun taas Java-kieltä käytetään paljon verkkopalveluiden ohjelmoimisessa. Näitä molempia tullaan opettelemaan School of Gamingin Teknologia-oppitunneilla. Kaikilla ohjelmointikielillä on kuitenkin samanlaiset juuret, ja ohjelmointia on mahdollista opetella nuoresta pitäen. Tässä hyviä syitä miksi.

1. KOODI ON KIELI, JOKA TUO IHMISET YHTEEN

Ohjelmointikieli on kansainvälinen kieli, jota paitsi tietokoneet ymmärtävät, myös muut ohjelmoijat maailmassa, ja todennäköisesti robotit ja alienit muilta planeetoilta (vitsi vain!). Totuus on, että ohjelmointi-innostuksen kautta voi olla globaalissa vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa yli rajojen ja osallistua suuriin ihmiskuntaa hyödyttäviin projekteihin vaikka kotisohvalta käsin ilman vaikeuksia. Tarvitaan vain yhteinen kieli, jolla on säännöt, joita kaikki ymmärtävät. Koodi tuo ihmiset yhteen.

2. LUOVUUS KEHITTYY

Ohjelmoinnin kaltaisen työkalun avulla voi tehdä omista visioistaan totta, tuoda omat ajatukset konkreettisiksi luomuksiksi. Osaamalla ohjelmoida, voi tuoda konkretiaan melkein kaiken, mitä aivot osaavat kuvitella. Voi esimerkiksi luoda ohjelmointitaitojen avulla maailman seuraavaksi eniten ladatun sovelluksen, ehkä tehdä maailman interaktiivisimman verkkosivuston tai luoda pelin kaverien iloksi tyhjästä. Oma luovuus kehittyy, kun sille antaa työkaluja toteuttaa ideat

3. ONGELMANRATKAISUKYKY KEHITTYY

Kun oppii ohjelmoimaan, kohtaa jatkuvasti ongelmia, jotka on ratkaistava. Ja ei, ongelma ei ole aina huono juttu. Ongelma on enemmänkin haaste, joka on ratkaistava luovalla ja tehokkaalla tavalla. Toisin sanoen, ongelma ei haittaa ohjelmoijan mieltä, vaan ohjelmoijan aivot etsivät jatkuvasti pikemminkin erilaisia ​​tapoja ratkaista se. Kun kohtaa ongelmia koodimaailmassa, on luonnollista, että oppii ratkaisemaan ongelmia ilman suurta vaivaa myös jokapäiväisessä elämässä.

4. OHJELMOIJAT OVAT HALUTTUJA TYÖELÄMÄSSÄ

Ohjelmointitaidot antavat kilpailuetua muihin hakijoihin verrattuna useilla teollisuudenaloilla. Ohjelmointitaidot tulevat tarpeeseen lähes kaikkialla ammatillisessa elämässä. Ja vaikka ei olisikaan ammatiltaan pääsääntöinen ohjelmoija, niin ohjelmoinnin perusteiden ymmärtäminen auttaa mitä tahansa tekeekään. Mutta jos haluaa ohjelmoijaksi, niin edessä on kissanpäivät työpaikkaa valitessa: LinkedInin työnantajien 10 halutuimman työpaikan joukossa Software Engineer ja JavaScript Developer ovat melkein aina viiden parhaan joukossa.

5. YMMÄRRYS KUINKA MAAILMA TOIMII

Kaikki lapset ovat uteliaita syntymästä lähtien. Vaikka välillä vanhemmilla palaa käämit, kun lapsi purkaa palasiksi kaiken, minkä käsiinsä saa, niin näkemällä, kokemalla ja selvittämällä, mitä asioiden sisällä on ja miten erilaiset palat muodostavat kokonaisuuksia linkkiytymällä toisiinsa, lapsi oppii ymmärtämään ja hahmottamaan maailmaa. Myös ohjelmoinnissa mennään usein erehdyksen ja yrityksen kautta ja kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Kannustamalla lasta kokeilemaan, yrittämään ja erehtymään autamme häntä selvittämään miten maailma toimii. Oppimalla ohjelmointia lapset ymmärtävät, kuinka teknologia liittyy kaikkeen. Se antaa heille laajempaa perspektiiviä nähdä myös yhteiskunnallisia kokonaisuuksia.

6. AKATEEMINEN KEHITYS

Ohjelmointi avaa oven lasten kognitiiviselle kehitykselle, koska se auttaa heitä suunnittelemaan ja järjestämään ajatuksiaan. Tämä auttaa pärjäämään myös muissa aineissa, kuten kielitiede, matematiikka, luonnontieteet, tekniikka ja talous. Houkuttelemalla lapsen luontaista luovuutta esiin kehitetään samalla aivojen taiteellista osaa. Se, jos mikä, on lasten kehityksessä olennaisen tärkeää.

7. TULEVAISUUDESSA OLEMME KAIKKI YRITTÄJIÄ

Niin, halusimme tai emme, niin yrittäjämäinen tapa tehdä töitä lisääntyy. Startup-yritysten ja teknologiayritysten maailmassa ohjelmointitaito on välttämätöntä. Useimmat startupit ja helposti skaalautuvat yritykset perustavat liiketoimintansa teknologian varaan. Eli toisin sanoen tukeutumalla ohjelmointitaitoisten ihmisten osaamiseen. 

Mikäli ymmärtää ohjelmoinnin perusteet, niin oman liiketoiminnan aloittaminen varsin helppoa. Ohjelmoinnin ja teknologian ymmärtäminen helpottaa liiketoiminnan suunnittelua, käynnistämistä ja kasvattamista. Verkkosivut, applikaatiot ja myytävät tuotteet, olivat ne sitten mitä tahansa, saavat entistä enemmän ilmaa siipien alle, kun tietää mistä vivusta vääntää ja mikä vaikuttaa mihin ja miten. Ohjelmointitaitoiselle maailma on avoin ja mahdollisuudet rajattomat.

Siinä olivat Reksin sen seitsemän syytä opetella ohjelmointia -lista. Jos lähipiiristä löytyy lapsia, joille ohjelmoinnin osaamisesta olisi hyötyä, niin jatka lukemista vielä hieman eteenpäin…

Kuinka päästä alkuun?

Ohjelmointi ei ole vain symbolien kirjoittamista mustalle näytölle, kuten elokuvissa. Sen opettelu on oikeasti paljon hauskempaa! School of Gaming käyttää pelejä ohjelmointitaitojen opettelemisessa. Oppiminen tapahtuu kuin huomaamatta ja ohjelmoinnin tulokset näkyvät ruudulla visuaalisessa muodossa reaaliajassa. 

Käyttämässämme (Suomessa kehitetyssä!) Minecraft Education Edition:ssa lapsi tekee pieniä tehtäviä ja haasteita ja luo erilaisia automaatioita syöttämällä arvoja, jotka ohjelma tulkitsee ja suorittaa. Esimerkiksi: Minecraftissa voidaan antaa hahmolle käskyn kävellä kuusi askelta eteenpäin tai hyppäämään, mikäli jokin ehto täyttyy. Jos hahmo lähestyy puuta, voidaan ohjelmoida puu pudottamaan omenan, kun hahmo on tarpeeksi lähellä. Vaihtoehtoja on lähes rajaton määrä ja kaikki tapahtuu visuaalisella, pelinomaisella ja lapsille ymmärrettävällä tavalla. 

School of Gaming opettaa lapsia ohjelmoimaan pelien avulla

Ohjelmoinnin oppiminen on helpompaa, kun käytössä on henkilökohtainen opas, joka opettaa askel askeleelta ohjelmoinnin salaisuudet. School of Gamingin pelikasvattajat tutustuttavat lapset Minecraftin mahdollisuuksiin ja ohjelmoinnin perusteisiin. Heidän kanssa he saavat rautaisannoksen tietoa ja osaamista ohjelmoinnista Minecraftin avulla. School of Gaming vie lapset osalliseksi jännittävään seikkailuun, jonka päässä avautuu ovi elämää mullistaviin mahdollisuuksiin. Ei huonosti yhdeltä kerholta, vai mitä?

School of Gamingin Teknologia-oppitunneille pääset liittymään täältä.

Tervetuloa maailman innostavimpaan kouluun!

Reksi haastatteli ulkosuomalaisen gamerin äitiä

Reksi laittoi postipöllön matkaan kohti Norjaa ja kyseli jo yli kaksi vuotta School of Gamingissä olleen Anna-gamerin äidin mietteitä.

Mitä tapahtui Annan suomen kielen taidolle Minecraft-harrastuksessa?

"Kun Anna aloitti koulun kuuden vanhana huomasin, että vaikka hän puhuu suomea hyvin, hän ei taivuttanut verbejä ja adjektiiveja oikein ja hänellä oli pienempi sanavarasto suomeksi kuin norjaksi.", Anne-Marie kertoo.

Rahalla menestykseen? Varo tällaisia pelimekanismeja

Maksaisitko enemmän menestyksestä vai yllätyksestä? Haluatko pelien opettavan lapsellesi, että menestykseen löytyy oikotie, kun vain vilauttaa korttia tai latoo käteistä tiskiin?

Ulkosuomalaiset lapset ja suomen kielen taito

Ulkosuomalaiset lapset ja suomen kielen taito ovat vanhemmille haastava yhtälö. Olisiko pelit ratkaisu kielitaidon ylläpitämiseen?

School of Gamingin uusi toimintamalli

School of Gamingin uusi toimintamalli esittelyssä. Mukaan pääsee ilmaiseksi, mutta kaiken hyödyn saa irti lukukausimaksun maksamalla.

Liikuttava peli Pokémon Go

Pokémon Go on erityisen liikuttava peli! Suomessa pelaajia on yhteensä kymmeniä tuhansia. Lue miksi se on niin hyvä ja hyödyllinen harrastus!

Pelileiri verkossa vai kesäleiri skutsissa?

Pelileiri verkossa vai kesäleiri skutsissa? Kinkkinen kysymys! Jos School of Gamingin reksiltä kysytään, niin molempi parempi!

Pelaaminen on lapsen työtä

Pelaaminen on lapsen työtä. Jatkossa School of Gamingin toiminnassa ihmisyyden taidot ovat yhä enemmän keskiössä ja pidämme siitä huolen, että meidän kaikissa digitaalisissa harrastuksissa annetaan tilaa luovuudelle ja leikille.

Lakkovahti huolehtii lapsista verkossa

Lakkovahti huolehtii lapsista verkossa. Palvelussa pelikasvattajat vahtivat ja huolehtivat lapsista verkossa päivän aikana, jotta vanhemmat voivat huoletta keskittyä töihinsä.

Taloustaidot kehittyvät pelaamisen avulla

Pelaamalla lisää taitoja rahanhallintaan. Mitä hyötyjä pelaamisesta voi saada? Taloustaidot kehittyvät pelaamisen avulla.