Minecraft-kesäleiri – miksi Minecraft on loistava vaihtoehto perinteiselle leirille?

Minecraft-kesäleiri

Kaikki eivät pääse osallistumaan kesäleireille, oli kyse sitten hankalasta saatavuudesta tai koronatilanteen vuoksi peruutuneesta tapauksesta. Etenkin tänä vuonna monet tapahtumat ja aktiviteetit ovat siirtyneet etätekemisiksi ja tähän kuuluvat poikkeuksetta myös leirit. Siinä missä muutkin, myös virtuaaliset leirit voivat tuoda samanlaisia kokemuksia aivan kuin perinteisetkin leirit hieman toisenlaisessa paketissa! Olemme listanneet muutaman yhtäläisyyden joita voit kokea myös Minecraftissä.

Yksi tärkeimmistä kesäleirien rikkauksista ovat kaverit. Yhteinen jaettu kokemus vahvistaa suhteita uusien kavereiden kanssa ja virtuaalileirit eivät ole poikkeus. Onhan lähtökohtana jo yhteisen harrastuksen parissa vietetty aika, jolloin leiriläiset pääsevät jakamaan peliharrastuksensa muiden samanmielisten kanssa ja viettämään aikaa yhdessä.

Yhdessä tekemisen rinnalla myös oppiminen on avainasemassa. Leirit tarjoavat paljon aktiviteetteja, jotka tukevat uusien asioiden oppimista. Minecraft tarjoaa näitä samoja asioita hieman erilaisessa muodossa! Pelaaminen aloitetaan yleensä tyhjästä ilman tavaroita tai muita selviytymiseen auttavia seikkoja suuressa maailmassa, jonka tarjontaa leiriporukka pääsee tutkimaan yhdessä. Matkan varrella opetellaan selviytymään, valmistamaan esineitä ja rakentamaan taloja, jotka tarjoavat suojaa pimeiltä öiltä. 

Minecraft on maailmana, vähän kuin laatikko täynnä legoja, joista voidaan rakentaa mitä tahansa, joten leiriläiset pääsevät ennen kaikkea toteuttamaan itseään. Hienointa kokemuksessa on yhdessä tekeminen. Rakentaminen vaatii materiaaleja, aikaa ja työtä, joten se sujuu parhaiten porukassa. Työsarkaa voidaan jakaa keskenään ja luomuksista voidaan olla ylpeitä yhdessä.

Minecraft tarjoaa loistavan hiekkalaatikon seikkailuille, jotka eivät rajoitu perinteisten leirien kohteisiin. Minecraft-maailmasta löytyy aavikoita, luolastoja, tiheitä metsiä, viidakoita, mutta myös vedenalaisia linnoituksia tai laavainen Nether, paikka joka sijaitsee maankuoren alla. Minecraft on utopia täynnä yllätyksiä ja hienointa on se, että koskaan ei voi tietää mitä voi löytää. Ennen seikkailua on kuitenkin tärkeä varustautua ja valmistautua matkaan. Mukaan tarvitsee luontevasti eväitä, veneen vesialueiden varalta, oikeanlaisen vaatetuksen ja työkaluja. Mukaansa voi tempaista myös ongen jos nauttii kalastuksesta, jousipyssyn metsästystä varten tai kartan, jolle voi tallentaa tutkittua aluetta uudelleen vierailua varten.

Minecraft ehkä poikkeaa perinteisestä leiristä, mutta se on myös ennen kaikkea rikastuttava kokemus. Se on yhdessä ystävien kanssa vietettyä aikaa, jaettu elämys ja turvallinen ympäristö kokeilla kaikkea sitä mille vain mielikuvitus antaa rajat.

Gamerin ja vanhemman välinen peliturvadiili

Gamerin ja vanhemman välinen peliturvadiili on sopimuspohja, jonka avulla voit parantaa verkkoturvallisuuteen liittyviä asioita perheessäsi.

Mitä ihmettä se School of Gaming oikein tekee?

Ihmetekoja hyvinkin! Saamme lapset oppimaan uusia asioita ilman, että he edes huomaavatkaan sitä. Teemme oppimisesta hauskaa ja motivoivaa.

Viisi ohjetta vanhemmille aiheesta Youtube ja lapset

Reksi ottaa kantaa lasten Youtuben katsomiseen ilman kukkahattuilua tai nipottamista ja antaa viisi ohjetta vanhemmille aiheesta Youtube ja lapset.

Kuinka paljon on liian paljon?

Reksi on saanut postia ja kyselyitä vanhemmilta, että kuinka paljon olisi sopiva määrä antaa lapsen pelata viikossa - "Kuinka paljon on liian paljon?".

Miksi Pre-Esports? Miksi ei esports? 

Miksi Pre-Esports? Miksi ei esports? Esportsin rakenteelliset ongelmat korjattava. On aika tuoda yhteiskunnallinen missio ja vastuu e-urheiluun!

10 syytä miksi pelata joukkueessa eikä yksin

Tässä artikkelissä esitetään 10 syytä miksi pelata joukkueessa eikä yksin. Yhteisöissä on voimaa ja 1+1 on enemmän kuin 2.

Pelivinkkejä vanhemmille: Silmäniskumurhaaja Among Us?

Vanhassa vara parempi? Pelivinkkejä vanhemmille: Silmäniskumurhaaja Among Us? -blogi katsastaa yhden nuorison hittipeleistä.

5+5 – Pelikasvatusvinkkejä vanhemmille osa 2/2

5+5 - Pelikasvatusvinkkejä vanhemmille osa 2/2, jotta pelaamisesta saataisiin positiivinen voima perheissä. Tässä vinkit kutosesta kymppiin!

Sen seitsemän syytä opetella ohjelmointia

On tavattoman tärkeää, että lapset opettelevat ohjelmoinnin perusteet jo nuorena. Tässä sen seitsemän syytä opetella ohjelmointia.

Pelivinkkejä vanhemmille: Pelit ja tunnetaidot – Suru ja menetys

Monet lapset joutuvat valitettavan aikaisin elämässään kokemaan menetyksen tuoman hämmennyksen ja surun. Suosittelemme artikkelissa sopivia pelejä auttamaan lapsia vaikeiden tuntemusten ja tunteiden käsittelyssä.