Minecraft-kesäleiri – miksi Minecraft on loistava vaihtoehto perinteiselle leirille?

Kaikki eivät pääse osallistumaan kesäleireille, oli kyse sitten hankalasta saatavuudesta tai koronatilanteen vuoksi peruutuneesta tapauksesta. Etenkin tänä vuonna monet tapahtumat ja aktiviteetit ovat siirtyneet etätekemisiksi ja tähän kuuluvat poikkeuksetta myös leirit. Siinä missä muutkin, myös virtuaaliset leirit voivat tuoda samanlaisia kokemuksia aivan kuin perinteisetkin leirit hieman toisenlaisessa paketissa! Olemme listanneet muutaman yhtäläisyyden joita voit kokea myös Minecraftissä.

Yksi tärkeimmistä kesäleirien rikkauksista ovat kaverit. Yhteinen jaettu kokemus vahvistaa suhteita uusien kavereiden kanssa ja virtuaalileirit eivät ole poikkeus. Onhan lähtökohtana jo yhteisen harrastuksen parissa vietetty aika, jolloin leiriläiset pääsevät jakamaan peliharrastuksensa muiden samanmielisten kanssa ja viettämään aikaa yhdessä.

Yhdessä tekemisen rinnalla myös oppiminen on avainasemassa. Leirit tarjoavat paljon aktiviteetteja, jotka tukevat uusien asioiden oppimista. Minecraft tarjoaa näitä samoja asioita hieman erilaisessa muodossa! Pelaaminen aloitetaan yleensä tyhjästä ilman tavaroita tai muita selviytymiseen auttavia seikkoja suuressa maailmassa, jonka tarjontaa leiriporukka pääsee tutkimaan yhdessä. Matkan varrella opetellaan selviytymään, valmistamaan esineitä ja rakentamaan taloja, jotka tarjoavat suojaa pimeiltä öiltä. 

Minecraft on maailmana, vähän kuin laatikko täynnä legoja, joista voidaan rakentaa mitä tahansa, joten leiriläiset pääsevät ennen kaikkea toteuttamaan itseään. Hienointa kokemuksessa on yhdessä tekeminen. Rakentaminen vaatii materiaaleja, aikaa ja työtä, joten se sujuu parhaiten porukassa. Työsarkaa voidaan jakaa keskenään ja luomuksista voidaan olla ylpeitä yhdessä.

Minecraft tarjoaa loistavan hiekkalaatikon seikkailuille, jotka eivät rajoitu perinteisten leirien kohteisiin. Minecraft-maailmasta löytyy aavikoita, luolastoja, tiheitä metsiä, viidakoita, mutta myös vedenalaisia linnoituksia tai laavainen Nether, paikka joka sijaitsee maankuoren alla. Minecraft on utopia täynnä yllätyksiä ja hienointa on se, että koskaan ei voi tietää mitä voi löytää. Ennen seikkailua on kuitenkin tärkeä varustautua ja valmistautua matkaan. Mukaan tarvitsee luontevasti eväitä, veneen vesialueiden varalta, oikeanlaisen vaatetuksen ja työkaluja. Mukaansa voi tempaista myös ongen jos nauttii kalastuksesta, jousipyssyn metsästystä varten tai kartan, jolle voi tallentaa tutkittua aluetta uudelleen vierailua varten.

Minecraft ehkä poikkeaa perinteisestä leiristä, mutta se on myös ennen kaikkea rikastuttava kokemus. Se on yhdessä ystävien kanssa vietettyä aikaa, jaettu elämys ja turvallinen ympäristö kokeilla kaikkea sitä mille vain mielikuvitus antaa rajat.

Reksi haastatteli ulkosuomalaisen gamerin äitiä

Reksi laittoi postipöllön matkaan kohti Norjaa ja kyseli jo yli kaksi vuotta School of Gamingissä olleen Anna-gamerin äidin mietteitä.

Mitä tapahtui Annan suomen kielen taidolle Minecraft-harrastuksessa?

"Kun Anna aloitti koulun kuuden vanhana huomasin, että vaikka hän puhuu suomea hyvin, hän ei taivuttanut verbejä ja adjektiiveja oikein ja hänellä oli pienempi sanavarasto suomeksi kuin norjaksi.", Anne-Marie kertoo.

Rahalla menestykseen? Varo tällaisia pelimekanismeja

Maksaisitko enemmän menestyksestä vai yllätyksestä? Haluatko pelien opettavan lapsellesi, että menestykseen löytyy oikotie, kun vain vilauttaa korttia tai latoo käteistä tiskiin?

Ulkosuomalaiset lapset ja suomen kielen taito

Ulkosuomalaiset lapset ja suomen kielen taito ovat vanhemmille haastava yhtälö. Olisiko pelit ratkaisu kielitaidon ylläpitämiseen?

School of Gamingin uusi toimintamalli

School of Gamingin uusi toimintamalli esittelyssä. Mukaan pääsee ilmaiseksi, mutta kaiken hyödyn saa irti lukukausimaksun maksamalla.

Liikuttava peli Pokémon Go

Pokémon Go on erityisen liikuttava peli! Suomessa pelaajia on yhteensä kymmeniä tuhansia. Lue miksi se on niin hyvä ja hyödyllinen harrastus!

Pelileiri verkossa vai kesäleiri skutsissa?

Pelileiri verkossa vai kesäleiri skutsissa? Kinkkinen kysymys! Jos School of Gamingin reksiltä kysytään, niin molempi parempi!

Pelaaminen on lapsen työtä

Pelaaminen on lapsen työtä. Jatkossa School of Gamingin toiminnassa ihmisyyden taidot ovat yhä enemmän keskiössä ja pidämme siitä huolen, että meidän kaikissa digitaalisissa harrastuksissa annetaan tilaa luovuudelle ja leikille.

Lakkovahti huolehtii lapsista verkossa

Lakkovahti huolehtii lapsista verkossa. Palvelussa pelikasvattajat vahtivat ja huolehtivat lapsista verkossa päivän aikana, jotta vanhemmat voivat huoletta keskittyä töihinsä.

Taloustaidot kehittyvät pelaamisen avulla

Pelaamalla lisää taitoja rahanhallintaan. Mitä hyötyjä pelaamisesta voi saada? Taloustaidot kehittyvät pelaamisen avulla.