Minecraft-kesäleiri – miksi Minecraft on loistava vaihtoehto perinteiselle leirille?

Kaikki eivät pääse osallistumaan kesäleireille, oli kyse sitten hankalasta saatavuudesta tai koronatilanteen vuoksi peruutuneesta tapauksesta. Etenkin tänä vuonna monet tapahtumat ja aktiviteetit ovat siirtyneet etätekemisiksi ja tähän kuuluvat poikkeuksetta myös leirit. Siinä missä muutkin, myös virtuaaliset leirit voivat tuoda samanlaisia kokemuksia aivan kuin perinteisetkin leirit hieman toisenlaisessa paketissa! Olemme listanneet muutaman yhtäläisyyden joita voit kokea myös Minecraftissä.

Yksi tärkeimmistä kesäleirien rikkauksista ovat kaverit. Yhteinen jaettu kokemus vahvistaa suhteita uusien kavereiden kanssa ja virtuaalileirit eivät ole poikkeus. Onhan lähtökohtana jo yhteisen harrastuksen parissa vietetty aika, jolloin leiriläiset pääsevät jakamaan peliharrastuksensa muiden samanmielisten kanssa ja viettämään aikaa yhdessä.

Yhdessä tekemisen rinnalla myös oppiminen on avainasemassa. Leirit tarjoavat paljon aktiviteetteja, jotka tukevat uusien asioiden oppimista. Minecraft tarjoaa näitä samoja asioita hieman erilaisessa muodossa! Pelaaminen aloitetaan yleensä tyhjästä ilman tavaroita tai muita selviytymiseen auttavia seikkoja suuressa maailmassa, jonka tarjontaa leiriporukka pääsee tutkimaan yhdessä. Matkan varrella opetellaan selviytymään, valmistamaan esineitä ja rakentamaan taloja, jotka tarjoavat suojaa pimeiltä öiltä. 

Minecraft on maailmana, vähän kuin laatikko täynnä legoja, joista voidaan rakentaa mitä tahansa, joten leiriläiset pääsevät ennen kaikkea toteuttamaan itseään. Hienointa kokemuksessa on yhdessä tekeminen. Rakentaminen vaatii materiaaleja, aikaa ja työtä, joten se sujuu parhaiten porukassa. Työsarkaa voidaan jakaa keskenään ja luomuksista voidaan olla ylpeitä yhdessä.

Minecraft tarjoaa loistavan hiekkalaatikon seikkailuille, jotka eivät rajoitu perinteisten leirien kohteisiin. Minecraft-maailmasta löytyy aavikoita, luolastoja, tiheitä metsiä, viidakoita, mutta myös vedenalaisia linnoituksia tai laavainen Nether, paikka joka sijaitsee maankuoren alla. Minecraft on utopia täynnä yllätyksiä ja hienointa on se, että koskaan ei voi tietää mitä voi löytää. Ennen seikkailua on kuitenkin tärkeä varustautua ja valmistautua matkaan. Mukaan tarvitsee luontevasti eväitä, veneen vesialueiden varalta, oikeanlaisen vaatetuksen ja työkaluja. Mukaansa voi tempaista myös ongen jos nauttii kalastuksesta, jousipyssyn metsästystä varten tai kartan, jolle voi tallentaa tutkittua aluetta uudelleen vierailua varten.

Minecraft ehkä poikkeaa perinteisestä leiristä, mutta se on myös ennen kaikkea rikastuttava kokemus. Se on yhdessä ystävien kanssa vietettyä aikaa, jaettu elämys ja turvallinen ympäristö kokeilla kaikkea sitä mille vain mielikuvitus antaa rajat.

Sen seitsemän viihdyttävää ja opettavaista peliä pelattavaksi yhdessä lasten kanssa

Sen seitsemän viihdyttävää ja opettavaista peliä pelattavaksi yhdessä lasten kanssa. Näissä pääset nopeasti alkuun.

Mikä on pelikavereiden vaikutus lapsen tulevaisuuteen?

Kysymys "Mikä on pelikavereiden vaikutus lapsen tulevaisuuteen?" on reksin mielestä vanhempien hyvä ottaa iltapalakeskustelun aiheeksi.

Pelaamisen totaalikielto ei toimi edes totalitarismissa

Kiinassa lapsilla on kuulemma peliongelma. Siksi pelit kielletään eli alan kielellä bännätään. Pelaamisen totaalikielto ei toimi edes totalitarismissa.

Minecraft-kesäleirit ovat kuin interaktiivisia näytelmiä

Minecraft-kesäleirit ovat kuin interaktiivisia näytelmiä. Reksi ja Kanslisti-Niina yhdessä päägedumme Aleksi "Kala" Höylän kanssa olemme laittaneet leirikonseptit uusiksi ja uusia sisältöjä tiikerin lailla tankkiin.

Sommaren är här – Opitaan kieliä pelaamalla

Sommaren är här - Opitaan kieliä pelaamalla. Kielen oppimisen kautta avautuu portit monipuoliseen henkilökohtaiseen kasvuun ja ymmärryksen lisääntymiseen.

Lapsistamme ei tule zombeja – Ruutuaika, peliaika vai ohjattu pelikasvatus?

Reksille on tullut paljon kyselyjä lasten kokonaisruutuajasta ja ennaltamäärätystä peliajasta. Mikä on oikea tapa? Ja reksi rientää apuun!

6 tapaa miten lapsesi oppii pelaamalla Minecraftia

Miksi Minecraft Education Edition on ylivertainen opetuspeli? Tässä reksin blogissa avataan 6 tapaa miten lapsesi oppii pelaamalla Minecraftia.

Gamerin ja vanhemman välinen peliturvadiili

Gamerin ja vanhemman välinen peliturvadiili on sopimuspohja, jonka avulla voit parantaa verkkoturvallisuuteen liittyviä asioita perheessäsi.

Mitä ihmettä se School of Gaming oikein tekee?

Ihmetekoja hyvinkin! Saamme lapset oppimaan uusia asioita ilman, että he edes huomaavatkaan sitä. Teemme oppimisesta hauskaa ja motivoivaa.

Viisi ohjetta vanhemmille aiheesta Youtube ja lapset

Reksi ottaa kantaa lasten Youtuben katsomiseen ilman kukkahattuilua tai nipottamista ja antaa viisi ohjetta vanhemmille aiheesta Youtube ja lapset.