Videopeleillä työrauhaa – Eltel tarjosi työntekijöidensä lapsille pelikasvatusta

Koronaviruksen aikana etätyöskentelystä on tullut uusi normi. Monessa taloudessa ollaankin törmätty siihen, että lapset että vanhemmat ovat yhtäkkiä kotona koko päivän ja arjen pyöritys on tullut työn ohelle vahvemmin. Eltel keksi tähän haasteeseen luovan ratkaisun, pelikasvatusta- ja valmennusta lapsille.

Eltel on johtava pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja sähkö- ja tietoliikenneverkkotoimialalla.  He tarjoavat suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalveluista kokonaisvaltaisiin projektitoimituksiin saakka. Yrityksessä työskentelee noin 6,700 työntekijää ja heitä Suomessa on 1,500.

Mistä sitten lähti ajatus tarjota Minecraft-iltapäiväkerhoa ja Fortnite-valmennusta lapsille? Nina Gräsbeck Elteliltä kiteyttää: ”Halusimme työnantajana tuoda helpotusta työntekijöittemme arkeen tarjoamalla vastuullista ohjattua toimintaa koulujen ollessa suljettuna.” Eltel halusi auttaa koronasta aiheutuvien poikkeusolojen aikana ja he näkivät, että on tärkeää tarjota lapsille mielekästä tekemistä ja ohjattua toimintaa turvallisessa ympäristössä. Mahdollisuus toimintaan, johon pystyy osallistumaan kotoa käsin oli tärkeä osa valintaa ja pelikasvatus tuntui hyvältä idealta siihen. Tällä pystyttiin takaamaan lapsille kiinnostavaa tekemistä ja aikuisille rauha keskittyä omiin työtehtäviin. Gräsbeck suositteleekin palvelua muille ja kertoo, että ”pelikasvatus sujui mukavasti ja osallistuneista koko perhe on ollut tyytyväisiä.”

Kysyimme myös muutamilta osallistuneiden vanhemmilta toiminnasta ja palaute oli kaikin puolin myönteistä. Pelikasvatus- ja valmennus olivat olleet uusi tuttavuus, mutta niistä oli ollut apua etätöiden kanssa. Yksi vastanneista oli kuvaillut kokemusta erittäin positiivisena, lapsi sai mieleistä tekemistä ja vanhemmat saivat entisestään paremman työrauhan.

Valmennukset ja iltapäiväkerhot ovat oiva tapa tukea lapsen peliharrastusta. Minecraft-iltapäiväkerhon tarkoituksena on ohjata lapset mielenkiintoiselle seikkailulle verkon välityksellä taitavien pelikasvattajien johdattamina. Toiminta panostaa luovan rakentamisen ohella yhteistyötaitojen sekä positiivisen kommunikoinnin harjoitteluun. Fortnite-valmennus puolestaan painottuu tavoitteelliseen pelaamiseen ja toiminnassa pääseekin kehittämään omia teknisiä taitoja sekä toimimaan tiiminä. Valmennukseen sisältyy ohjausta ruokailun, hyvän unen sekä liikkumisen vaikutuksesta omaan pelisuoritukseen.

Sen seitsemän viihdyttävää ja opettavaista peliä pelattavaksi yhdessä lasten kanssa

Sen seitsemän viihdyttävää ja opettavaista peliä pelattavaksi yhdessä lasten kanssa. Näissä pääset nopeasti alkuun.

Mikä on pelikavereiden vaikutus lapsen tulevaisuuteen?

Kysymys "Mikä on pelikavereiden vaikutus lapsen tulevaisuuteen?" on reksin mielestä vanhempien hyvä ottaa iltapalakeskustelun aiheeksi.

Pelaamisen totaalikielto ei toimi edes totalitarismissa

Kiinassa lapsilla on kuulemma peliongelma. Siksi pelit kielletään eli alan kielellä bännätään. Pelaamisen totaalikielto ei toimi edes totalitarismissa.

Minecraft-kesäleirit ovat kuin interaktiivisia näytelmiä

Minecraft-kesäleirit ovat kuin interaktiivisia näytelmiä. Reksi ja Kanslisti-Niina yhdessä päägedumme Aleksi "Kala" Höylän kanssa olemme laittaneet leirikonseptit uusiksi ja uusia sisältöjä tiikerin lailla tankkiin.

Sommaren är här – Opitaan kieliä pelaamalla

Sommaren är här - Opitaan kieliä pelaamalla. Kielen oppimisen kautta avautuu portit monipuoliseen henkilökohtaiseen kasvuun ja ymmärryksen lisääntymiseen.

Lapsistamme ei tule zombeja – Ruutuaika, peliaika vai ohjattu pelikasvatus?

Reksille on tullut paljon kyselyjä lasten kokonaisruutuajasta ja ennaltamäärätystä peliajasta. Mikä on oikea tapa? Ja reksi rientää apuun!

6 tapaa miten lapsesi oppii pelaamalla Minecraftia

Miksi Minecraft Education Edition on ylivertainen opetuspeli? Tässä reksin blogissa avataan 6 tapaa miten lapsesi oppii pelaamalla Minecraftia.

Gamerin ja vanhemman välinen peliturvadiili

Gamerin ja vanhemman välinen peliturvadiili on sopimuspohja, jonka avulla voit parantaa verkkoturvallisuuteen liittyviä asioita perheessäsi.

Mitä ihmettä se School of Gaming oikein tekee?

Ihmetekoja hyvinkin! Saamme lapset oppimaan uusia asioita ilman, että he edes huomaavatkaan sitä. Teemme oppimisesta hauskaa ja motivoivaa.

Viisi ohjetta vanhemmille aiheesta Youtube ja lapset

Reksi ottaa kantaa lasten Youtuben katsomiseen ilman kukkahattuilua tai nipottamista ja antaa viisi ohjetta vanhemmille aiheesta Youtube ja lapset.