Videopeleillä työrauhaa – Eltel tarjosi työntekijöidensä lapsille pelikasvatusta

Koronaviruksen aikana etätyöskentelystä on tullut uusi normi. Monessa taloudessa ollaankin törmätty siihen, että lapset että vanhemmat ovat yhtäkkiä kotona koko päivän ja arjen pyöritys on tullut työn ohelle vahvemmin. Eltel keksi tähän haasteeseen luovan ratkaisun, pelikasvatusta- ja valmennusta lapsille.

Eltel on johtava pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja sähkö- ja tietoliikenneverkkotoimialalla.  He tarjoavat suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalveluista kokonaisvaltaisiin projektitoimituksiin saakka. Yrityksessä työskentelee noin 6,700 työntekijää ja heitä Suomessa on 1,500.

Mistä sitten lähti ajatus tarjota Minecraft-iltapäiväkerhoa ja Fortnite-valmennusta lapsille? Nina Gräsbeck Elteliltä kiteyttää: ”Halusimme työnantajana tuoda helpotusta työntekijöittemme arkeen tarjoamalla vastuullista ohjattua toimintaa koulujen ollessa suljettuna.” Eltel halusi auttaa koronasta aiheutuvien poikkeusolojen aikana ja he näkivät, että on tärkeää tarjota lapsille mielekästä tekemistä ja ohjattua toimintaa turvallisessa ympäristössä. Mahdollisuus toimintaan, johon pystyy osallistumaan kotoa käsin oli tärkeä osa valintaa ja pelikasvatus tuntui hyvältä idealta siihen. Tällä pystyttiin takaamaan lapsille kiinnostavaa tekemistä ja aikuisille rauha keskittyä omiin työtehtäviin. Gräsbeck suositteleekin palvelua muille ja kertoo, että ”pelikasvatus sujui mukavasti ja osallistuneista koko perhe on ollut tyytyväisiä.”

Kysyimme myös muutamilta osallistuneiden vanhemmilta toiminnasta ja palaute oli kaikin puolin myönteistä. Pelikasvatus- ja valmennus olivat olleet uusi tuttavuus, mutta niistä oli ollut apua etätöiden kanssa. Yksi vastanneista oli kuvaillut kokemusta erittäin positiivisena, lapsi sai mieleistä tekemistä ja vanhemmat saivat entisestään paremman työrauhan.

Valmennukset ja iltapäiväkerhot ovat oiva tapa tukea lapsen peliharrastusta. Minecraft-iltapäiväkerhon tarkoituksena on ohjata lapset mielenkiintoiselle seikkailulle verkon välityksellä taitavien pelikasvattajien johdattamina. Toiminta panostaa luovan rakentamisen ohella yhteistyötaitojen sekä positiivisen kommunikoinnin harjoitteluun. Fortnite-valmennus puolestaan painottuu tavoitteelliseen pelaamiseen ja toiminnassa pääseekin kehittämään omia teknisiä taitoja sekä toimimaan tiiminä. Valmennukseen sisältyy ohjausta ruokailun, hyvän unen sekä liikkumisen vaikutuksesta omaan pelisuoritukseen.

Reksi haastatteli ulkosuomalaisen gamerin äitiä

Reksi laittoi postipöllön matkaan kohti Norjaa ja kyseli jo yli kaksi vuotta School of Gamingissä olleen Anna-gamerin äidin mietteitä.

Mitä tapahtui Annan suomen kielen taidolle Minecraft-harrastuksessa?

"Kun Anna aloitti koulun kuuden vanhana huomasin, että vaikka hän puhuu suomea hyvin, hän ei taivuttanut verbejä ja adjektiiveja oikein ja hänellä oli pienempi sanavarasto suomeksi kuin norjaksi.", Anne-Marie kertoo.

Rahalla menestykseen? Varo tällaisia pelimekanismeja

Maksaisitko enemmän menestyksestä vai yllätyksestä? Haluatko pelien opettavan lapsellesi, että menestykseen löytyy oikotie, kun vain vilauttaa korttia tai latoo käteistä tiskiin?

Ulkosuomalaiset lapset ja suomen kielen taito

Ulkosuomalaiset lapset ja suomen kielen taito ovat vanhemmille haastava yhtälö. Olisiko pelit ratkaisu kielitaidon ylläpitämiseen?

School of Gamingin uusi toimintamalli

School of Gamingin uusi toimintamalli esittelyssä. Mukaan pääsee ilmaiseksi, mutta kaiken hyödyn saa irti lukukausimaksun maksamalla.

Liikuttava peli Pokémon Go

Pokémon Go on erityisen liikuttava peli! Suomessa pelaajia on yhteensä kymmeniä tuhansia. Lue miksi se on niin hyvä ja hyödyllinen harrastus!

Pelileiri verkossa vai kesäleiri skutsissa?

Pelileiri verkossa vai kesäleiri skutsissa? Kinkkinen kysymys! Jos School of Gamingin reksiltä kysytään, niin molempi parempi!

Pelaaminen on lapsen työtä

Pelaaminen on lapsen työtä. Jatkossa School of Gamingin toiminnassa ihmisyyden taidot ovat yhä enemmän keskiössä ja pidämme siitä huolen, että meidän kaikissa digitaalisissa harrastuksissa annetaan tilaa luovuudelle ja leikille.

Lakkovahti huolehtii lapsista verkossa

Lakkovahti huolehtii lapsista verkossa. Palvelussa pelikasvattajat vahtivat ja huolehtivat lapsista verkossa päivän aikana, jotta vanhemmat voivat huoletta keskittyä töihinsä.

Taloustaidot kehittyvät pelaamisen avulla

Pelaamalla lisää taitoja rahanhallintaan. Mitä hyötyjä pelaamisesta voi saada? Taloustaidot kehittyvät pelaamisen avulla.