Minustako pelikasvattaja? – Kiinnostuksella, kuuntelemisella ja kokeilemisella pääset jo pitkälle.

Me keski-ikäiset vanhemmat leikimme aikoinaan Barbeilla ja Legoilla. Tällä vuosituhannella syntyneet lapset puolestaan pelaavat videopelejä. Kyselyn mukaan suurin osa 10-12 vuotiaista lapsista pelaa digitaalisia pelejä. Pelaaminen on yleistynyt sellaisella vauhdilla, että me aikuiset ei olla oikein pysytty perässä. 

Muistamme oman nuoruutemme ilmiöt jotenkin parempina ja helposti vertaamme sen ajan maailmaa tähän päivään. Silloin ennen leikittiin päivät pitkät pihalla ”oikeiden” kavereiden kanssa ja katsottiin televisiosta Dallasia ja Frendejä. Yhtä merkittäviä asioita tämän ajan lapsille ja nuorille on Minecraft, CS sekä Fortnite, ja niiden ympärille rakentuneet kokonaiset yhteisöt. On hyvä tiedostaa, että tällä hetkellä lapsuuttaan elävät ovat luomassa arvokkaita lapsuuden muistoja pelatessaan esimerkiksi Minecraftia.  

Mikäli oma kosketus digitaalisiin peleihin on olematon voi pelien saama huomio tuntua suhteettomalta. Oman muutosvastarinnan tunnistaminen on ensimmäinen askel tielläsi pelikasvattajaksi. Toinen askel on kiinnostus, kuunteleminen ja kokeileminen. Kun jokin asia on vanhemmalle vieras, on helpompaa kieltää tai rajoittaa sitä, kuin perehtyä asiaan ja keskustella siitä. Vaikka pelit eivät olisi itselle merkityksellinen media, on kiinnostuksen osoittaminen pelaavan lapsen tai nuoren peliharrastusta kohtaan ensiarvoisen tärkeää. Se vähentää peleihin liittyvää huolta, ennakkoluuloja sekä ristiriitoja perheen sisällä. 

Pelikasvatus voi vanhemmista tuntua alkuun melkoiselta viidakolta. Aloittaa voi kuitenkin pienin askelin. Laadimme Pelikasvattajan ABC -oppaan avuksi digitaalisia pelejä pelaavien lasten ja nuorten vanhemmille. Oppaan tarkoituksena on jakaa ajanmukaista tietoa ja vinkkejä sekä valottaa vanhemmille mistä pelaamisessa ja pelikulttuurissa on oikein kyse. Tilaa maksuton Pelikasvattajan ABC -opas täältä

Sen seitsemän viihdyttävää ja opettavaista peliä pelattavaksi yhdessä lasten kanssa

Sen seitsemän viihdyttävää ja opettavaista peliä pelattavaksi yhdessä lasten kanssa. Näissä pääset nopeasti alkuun.

Mikä on pelikavereiden vaikutus lapsen tulevaisuuteen?

Kysymys "Mikä on pelikavereiden vaikutus lapsen tulevaisuuteen?" on reksin mielestä vanhempien hyvä ottaa iltapalakeskustelun aiheeksi.

Pelaamisen totaalikielto ei toimi edes totalitarismissa

Kiinassa lapsilla on kuulemma peliongelma. Siksi pelit kielletään eli alan kielellä bännätään. Pelaamisen totaalikielto ei toimi edes totalitarismissa.

Minecraft-kesäleirit ovat kuin interaktiivisia näytelmiä

Minecraft-kesäleirit ovat kuin interaktiivisia näytelmiä. Reksi ja Kanslisti-Niina yhdessä päägedumme Aleksi "Kala" Höylän kanssa olemme laittaneet leirikonseptit uusiksi ja uusia sisältöjä tiikerin lailla tankkiin.

Sommaren är här – Opitaan kieliä pelaamalla

Sommaren är här - Opitaan kieliä pelaamalla. Kielen oppimisen kautta avautuu portit monipuoliseen henkilökohtaiseen kasvuun ja ymmärryksen lisääntymiseen.

Lapsistamme ei tule zombeja – Ruutuaika, peliaika vai ohjattu pelikasvatus?

Reksille on tullut paljon kyselyjä lasten kokonaisruutuajasta ja ennaltamäärätystä peliajasta. Mikä on oikea tapa? Ja reksi rientää apuun!

6 tapaa miten lapsesi oppii pelaamalla Minecraftia

Miksi Minecraft Education Edition on ylivertainen opetuspeli? Tässä reksin blogissa avataan 6 tapaa miten lapsesi oppii pelaamalla Minecraftia.

Gamerin ja vanhemman välinen peliturvadiili

Gamerin ja vanhemman välinen peliturvadiili on sopimuspohja, jonka avulla voit parantaa verkkoturvallisuuteen liittyviä asioita perheessäsi.

Mitä ihmettä se School of Gaming oikein tekee?

Ihmetekoja hyvinkin! Saamme lapset oppimaan uusia asioita ilman, että he edes huomaavatkaan sitä. Teemme oppimisesta hauskaa ja motivoivaa.

Viisi ohjetta vanhemmille aiheesta Youtube ja lapset

Reksi ottaa kantaa lasten Youtuben katsomiseen ilman kukkahattuilua tai nipottamista ja antaa viisi ohjetta vanhemmille aiheesta Youtube ja lapset.