Pelipaku vieraili Nivalassa ja veti väkeä Fortnite-turnaukseen

Pelipaku järjesti Fortnite Solo -turnauksen Nivalassa lauantaina 18. tammikuuta. Nuorisotalo Kulmauksessa järjestettyyn pelipäivään saapui pelaajia pääosin Nivalasta ja lähiseuduilta, mutta myös kauempaakin – pisimmän matkan tehneet osallistujat olivat kotoisin Iisalmesta ja Kokkolasta. Turnauksen lisäksi päivään sisältyi koulutus nuorisotyöntekijöille sekä vanhempaininfo, jotka pidettiin nuorisotalon lähellä sijaitsevan lukion tiloissa.

Idea Pelipakun tulosta Nivalaan sai alkunsa viime vuoden puolella.

Olemme ihan vasta muuttaneet uusiin tiloihin, ja ajattelimme että Pelipaku sopisi todella hyvin tähän väliin. Tämä on kiva tapa avata uudet tilat käyttöön, kertoo nuorisotilan valvoja Sivi Sornikoski.

Ilmoittautuminen turnaukseen alkoi aamupäivällä. Turnaukseen osallistui nuoria lopulta neljän lohkon verran, ja yhdessä lohkossa oli mukana noin kuudesta seitsemään pelaajaan. Kustakin lohkosta pääsi aina kaksi finaaliin ennalta sovitun aikarajan sisällä keräämänsä pistemäärän perusteella.

Nuorisotyöntekijöille ja vanhemmille suunnatuissa koulutusosioissa käsiteltiin pelaamista ja pelikulttuuria, niihin liittyviä mahdollisuuksia ja haasteita. Koulutukseen osallistuneet nuorisotyöntekijät suhtautuivat pelaamiseen pääasiassa myönteisesti, ja näkevät peleissä paljon mahdollisuuksia muun muassa nuorten kohtaamisessa.

Näkisin, että nuorisotyössä kannattaa suhtautua avoimesti pelaamiseen ja e-urheilutoimintaan. Se ei ole niin pelottavaa ja kamalaa, miltä se saattaa vaikuttaa kielteisen, huolipainotteisen uutisoinnin perusteella. Pelaaminen on hyvä harrastus siinä missä muutkin, pohtii Nivalan nuoriso-ohjaaja Eveliina Mustola.

Nuorisotyöntekijät olivat Pelipakun järjestämään tapahtumapäivään oikein tyytyväisiä. Päivä oli heidän mielestään kokonaisuutena hyvä niin nuorten kuin myös aikuisten näkökulmasta tarkasteltuna.

Reksi haastatteli ulkosuomalaisen gamerin äitiä

Reksi laittoi postipöllön matkaan kohti Norjaa ja kyseli jo yli kaksi vuotta School of Gamingissä olleen Anna-gamerin äidin mietteitä.

Mitä tapahtui Annan suomen kielen taidolle Minecraft-harrastuksessa?

"Kun Anna aloitti koulun kuuden vanhana huomasin, että vaikka hän puhuu suomea hyvin, hän ei taivuttanut verbejä ja adjektiiveja oikein ja hänellä oli pienempi sanavarasto suomeksi kuin norjaksi.", Anne-Marie kertoo.

Rahalla menestykseen? Varo tällaisia pelimekanismeja

Maksaisitko enemmän menestyksestä vai yllätyksestä? Haluatko pelien opettavan lapsellesi, että menestykseen löytyy oikotie, kun vain vilauttaa korttia tai latoo käteistä tiskiin?

Ulkosuomalaiset lapset ja suomen kielen taito

Ulkosuomalaiset lapset ja suomen kielen taito ovat vanhemmille haastava yhtälö. Olisiko pelit ratkaisu kielitaidon ylläpitämiseen?

School of Gamingin uusi toimintamalli

School of Gamingin uusi toimintamalli esittelyssä. Mukaan pääsee ilmaiseksi, mutta kaiken hyödyn saa irti lukukausimaksun maksamalla.

Liikuttava peli Pokémon Go

Pokémon Go on erityisen liikuttava peli! Suomessa pelaajia on yhteensä kymmeniä tuhansia. Lue miksi se on niin hyvä ja hyödyllinen harrastus!

Pelileiri verkossa vai kesäleiri skutsissa?

Pelileiri verkossa vai kesäleiri skutsissa? Kinkkinen kysymys! Jos School of Gamingin reksiltä kysytään, niin molempi parempi!

Pelaaminen on lapsen työtä

Pelaaminen on lapsen työtä. Jatkossa School of Gamingin toiminnassa ihmisyyden taidot ovat yhä enemmän keskiössä ja pidämme siitä huolen, että meidän kaikissa digitaalisissa harrastuksissa annetaan tilaa luovuudelle ja leikille.

Lakkovahti huolehtii lapsista verkossa

Lakkovahti huolehtii lapsista verkossa. Palvelussa pelikasvattajat vahtivat ja huolehtivat lapsista verkossa päivän aikana, jotta vanhemmat voivat huoletta keskittyä töihinsä.

Taloustaidot kehittyvät pelaamisen avulla

Pelaamalla lisää taitoja rahanhallintaan. Mitä hyötyjä pelaamisesta voi saada? Taloustaidot kehittyvät pelaamisen avulla.